Експерт розкрив "туман війни" в районі звільненого Старомайорського

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розкрив "туман війни" в районі села Старомайорське (Донецька область), яке, як підтвердив Генштаб вранці 28 липня, вдалося звільнити ЗСУ, передають Патріоти України.

За словами Коваленка, в цьому районі Шахтарського напрямку фронту діяли 127-а мотострілецька дивізія і 60-а окрема механізована бригада. Першу командування РФ забрало з "комфортних" окопів: "В у 60 ОМСБр трапився дуже жорсткий дезморал", - зазначив він в Telegarm.

Як підсумок, під методичним вогневим впливом української артилерії район Старомайорське вдалося деокупувати. Позаяк свої фланги (в районі Притулкового), де діяли 71 МСП і 247 ДШП - Росія також погано "закрила".

Разом з тим, передчасно прогнозувати, що ЗСУ легко й швидко зайдуть в Урожайне, а за ним в Завітне Бажання та Старомлинівку (інші тимчасово окуповані райони Донецької області).

"Думаю, так можна буде говорити не тільки після того як будуть вирівняні фланги, але і після того, як дуже важлива висота у Керменчику буде наша", - вказав він.

Однак "тенденція" до перемог є - окупанти з червня не можуть затриматися на жодній з позицій на півдні України, заявив Коваленко.

"Окупанти з червня не змогли утримати в коротко-терміновій перспективі жодної позиції і жодного населеного пункту на півдні. Це все говорить про те, що попри оборону і мінування, які не мають аналогів в історії (і це не сарказм), зупинити СОУ вони не можуть", - резюмував військово-політичний оглядач.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...