Експерт розповів, чому про результати роботи хваленого ЗРК SAMP-T в Україні практично немає даних

Експерт розповів, чому про результати роботи ЗРК SAMP-T в Україні практично немає даних

Інформації про роботу зенітно-ракетного комплексу SAMP-T в Україні практично немає. Причиною цього є підхід Італії та Франції, які передали його ЗСУ, запевняє колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

З чим може боротися комплекс SAMP-T

На стику середнього і великого радіуса дії українське небо прикривають комплекси Patriot і SAMP-T. Їхня головна особливість у тому, що вони дають змогу збивати балістичні ракети, і тепер Україна не така беззахисна перед "Іскандерами" і "Кинджалами", як роком раніше. Ба більше, демонструє успіх у їхньому знищенні.

Коментуючи результати проти балістики, Ігнат говорив, що, на жаль, нинішніх засобів недостатньо, щоб убезпечити всю Україну. Відомо, що на бойовому чергуванні перебуває одна система SAMP-T і два дивізіони Patriot. Ще один "патріот" мають поставити німецькі партнери.

Чому про результати роботи SAMP-T мало інформації

Даних про результати роботи ЗРК SAMP-T в Україні практично немає. Ігор Романенко пояснює це підходом Франції та Італії, які передали його Україні.

"Вони просто не хочуть, щоб поширювалася інформація такого роду. У випадку з американцями - навпаки. Поставки в кількості кількох одиниць свідчать про те, що вони насамперед рекламують озброєння, а не кидають, на жаль, усі сили на суттєву допомогу. Тому що істотно - це масові поставки, але щодо вкрай необхідних видів озброєння цього не відбувається", - вважає колишній заступник начальника Генштабу.

SAMP-T

Комплекс є протиракетною системою, призначення якої - захист поля бою і важливих об'єктів від крилатих ракет, пілотованих і безпілотних літальних апаратів, а також тактичних балістичних ракет.

Його було розроблено європейським консорціумом Eurosam (MBDA Italy, MBDA France, Thales). SAMP-T може знищувати аеродинамічні цілі на відстані до 150 кілометрів на висоті до 25 кілометрів. Він здатний боротися з балістичними ракетами на відстані до 25 кілометрів.

Вага бойової частини - 20 кг, стартова маса - 450 кг. SAMP/T стоїть на озброєнні Італії, Франції та Сінгапуру.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...