Експерт розповів, навіщо Росії літак-раритет "Геофізика" і що з ним не так

У армії Російської Федерації обмежені можливості для розвідки над територією України. Доступних Москві супутників занадто мало, тому в Міноборони РФ дістали радянські літаки для розвідки, зокрема йдеться про радянський літак М-55 "Геофізика", інформують Патріоти України.

Зазначається, що особливість цих літаків в тому, що вони літають на висоті до 21 кілометра, а засобів для їх ураження немає. "Подібна ситуація була тоді, коли над Кримом літали американські безпілотники MQ-9 Reaper в 2016-2017 на висоті 15 кілометрів, коли росіяни ще не завели на півострів С-400. Вони бачили їх на висоті, навіть піднімали літаки, намагаючись збити, але невдало. Коли з'явилися C-400, американці стали обережнішими", — розповів військовий експерт Михайло Жирохов.

За його словами, окупанти, М-55 використовують як висотний розвідник для ракетних ударів по Україні. "Якийсь аналог американського U-2, який досі використовується США, є в штаті американських військово-повітряних сил. Наприклад, у випадку, коли росіяни завдають ударів по інфраструктурних об'єктах, крім розвідки на місці колаборантами, які пишуть і знімають для них все, їм потрібні об'єктивні дані - наскільки цей об'єкт пошкоджений в результаті удару. Йдеться про дорозвідку. А проводити її їм нічим, коли інфраструктурні об'єкти далеко від прикордоння або прифронтової зони", - пояснив експерт.

Водночас він нагадав, що використання М-55 дороге, адже кількість таких літаків у Росії вкрай обмежена, та й пілотів знайти складно.

Джерело: Фокус
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...