Експерт спрогнозував, чи готується Китай захопити російський Далекий Схід та Сибір

Конфлікт РФ та Китаю через територіальні претензії в Сибіру або на Далекому Сході був надто переоцінений в західних аналітичних центрах, розвідці та політичних колах. Про це розповів в інтерв’ю дослідник тайванського Інституту з досліджень національної оборони та безпеки Юрій Пойта, передають Патріоти України.

За його словами, немає жодних ознак конфлікту між цими країнами в регіоні, де можуть існувати територіальні претензії, та не спостерігається протиріч щодо впливу, скажімо, в Центральній Азії.

“Звичайно, якісь протиріччя існують, але вони не призведуть до того, що Китай буде здійснювати якісь заходи проти Росії. Ми маємо розуміти, що і Росія, і Китай надзвичайним чином підтримують сфери розподілу зон впливу. Незважаючи на те, що в китайському офіційному дискурсі говориться про те, що всі країни є рівними, немає великих і малих країн, всі країни мають комунікувати і мають рівні права відповідно до статуту ООН, Китай насправді дуже підтримує, зокрема, зону впливу РФ на так званий пострадянський простір”, - відзначив експерт.

За його словами, така “повага” до зони впливу РФ не дозволяє зробити висновок , що Китай може захопити території Далекого Сходу. “Зараз більшість збройних сил РФ, в тому числі ті, які розташовуються в центральній частині Росії і на Далекому Сході, перебувають на полі бою. Фактично там оголений фронт і Китай це прекрасно розуміє. Якщо Росія це зробила, значить вона довірилась Китаю і Китай не робить жодних дій, щоб ці території захопити”, - зазначив він.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...