Експерти пояснили, чому у РФ почали масово позбуватися олігархів та політиків

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну загадковим чином загинуло до 40 топ-діячів Росії – політиків, військових і бізнесменів. Зазвичай, їхню смерть у РФ вважали самогубством, але експерти вважають, що це може свідчити про "тіньову та криваву руку Кремля". Про це пише The Sun з посиланням на експертів, передають Патріоти України.

Видання пише, що Путін керує "мафіозною" державою, в якій вбивство є інструментом, який використовується для перемоги над його ворогами та залякування його неспокійних союзників, щоб вони трималися у "вузді".

"Будь-кого, кого вважають потенційною загрозою, схоже, приваблює відчинене вікно", - сказав Джон Світ, полковник розвідки армії США у відставці.

Професор Ентоні Гліс, експерт з розвідки з Букінгемського університету, сказав, що загибелі ворогів і союзників Кремля - це "курс поведінки для Путіна".

"Наскільки ми можемо судити, є два типи жертв: ті, хто виступає проти путінської політики щодо України, часто пов'язані з великими російськими корпораціями. І ті, хто вірить Путіну, обдурили його, олігархи зі світу бізнесу, які взяли гроші, але не виконали його розпорядження, або зберегли гроші, не призначені для них, або виступили проти нього політично, а можливо, і те, й інше", - пояснив професор Гліс.

Водночас аналітики не можуть точно відповісти, чи є ці загибелі - "політичними" вбивствами політичних опонентів, які могли задумати змову з метою позбутися Путіна, чи вбивствами "мафії", покликаними "спонукати" тих, хто забрав путінське золото, не збитися з шляху, щоб вони виконували накази Путіна.

"Смерть завжди поруч, щоб нагадати дружкам Путіна про їхні обов'язки", - йдеться в повідомленні.

Наприкінець експерти додали: "Історія 20-го століття говорить нам, що важко позбутися диктаторів, і Путін не є винятком. Жодна частина його мафіозного картелю мало сильна, щоб позбутися його — і це задумано".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...