Експосадовець на Одещині придбав землі на мільйон, а потім "подарував" батькові та звів будинок, - журналістське розслідування

Ексголова Білгород-Дністровської районної ради Григорій Мельниченко, якого звинувачують у незаконному привласненні державного майна, у 2022 році придбав дві земельні ділянки вартістю майже мільйон гривень. Про це повідомляє проєкт "Радіо Свобода" "Схеми", передають Патріоти України.

За інформацією видання, ці ділянки Мельниченко придбав ще будучи у статусі голови Білгород-Дністровської райради на Одещині.

Як з'ясували "Схеми", ці ділянки розташовані на березі річки Дністер у прикордонному селі Маяки Одеської області, неподалік родинної бази відпочинку "Дім Рибалки". Саме звідти Мельниченко регулярно публікує фотографії у соцмережах.

У лютому 2023 року, відповідно до даних земельного кадастру, ці ділянки оцінили у майже 380 тисяч гривень – що у 2,5 раза дешевше вартості, яку вказав Мельниченко у декларації.

"Згодом цю землю, Мельниченко подарував батькові, після чого на одній з ділянок, відповідно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, з’явився 400-метровий будинок. Переоформлення прав на батька в майбутньому дозволило зняти арешт із цих ділянок у справі проти Григорія Мельниченка", – зазначають журналісти.

Справа Григорія Мельниченка

Нагадаємо, 10 серпня 2023 року стало відом про обшуки в голови райради Білгород-Дністровського району Григорія Мельниченка. Того ж дня прокуратура повідомила Мельниченку про підозру в розкраданні в особливо великих розмірах. 18 серпня Мельниченко написав заяву про відставку.

За інформацією слідства, посадовець заволодів швидкісним катером Держекоінспекції.

Мельниченка відправили під варту з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн. Згодом в одеських ЗМІ писали, що його бачили в місцевій кальянній.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...