Експрацівник СБУ пояснив, за яких умов росіяни можуть досягти успіху на Донеччині

За даними британської розвідки, росіяни зосередилися на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Вони можуть спробувати прорвати оборону ЗСУ. Окупанти можуть мати успіх на Сході лише за умови, якщо знімуть частину військ з Херсонського напрямку. Про це сказав Іван Ступак, передають Патріоти України.

"Але вони моментально втратять херсонський фронт – він розвалиться. Розвалиться набагато швидше, ніж якби це було до моменту відтягування військ", – сказав ексспівробітник СБУ.

Якщо загарбники хочуть пробити нашу оборону на певній ділянці фронту, пояснює Ступак, їм потрібно забрати війська з іншої. Це неминуче призведе до втрати окремих позицій.

Потрібно забезпечити логістику

За словами Ступака, виграє той, хто більше підготовлений. Визначальними є два фактори:

  • оперативне перекидання військ, а також – непомітне для ворога;
  • забезпечення війська усім необхідним – водою, їжею, медикаментами, боєкомплектом, паливом тощо.

"Той, хто перший забезпечить швидке перекидання війська та швидке забезпечення їх усім вищепереліченим – той буде чемпіоном", – наголосив Ступак.

Росіяни можуть імітувати наступ на окремих ділянках

Припускають, що окупанти можуть спробувати піти на Запоріжжя. "Пішли на Запоріжжя, дійшли до Запоріжжя і взяли Запоріжжя – це три різні історії. Є така військова хитрість – хибні напрями удару, щоб відвернути увагу супротивника. Цього ніхто не скасовував", – сказав Іван Ступак.

Так, росіяни дійсно можуть імітувати наступ на окремих ділянках, наприклад, на Запоріжжі. Мета – змусити ЗСУ забрати свої війська з Херсонського напрямку та кинути на Запоріжжя.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...

Зіграв із легендами футболу: Макрон майстерно забив пенальті (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 12:14

Президент Франції Еммануель Макрон взяв участь у благодійному футбольному матчі. Про це повідомляє France 24, передають Патріоти України. Разом з Макроном в поєдинку зіграли такі зірки футболу як Дідьє Дрогба, Дідьє Дешам, Лоран Блан, Еден Азар, Крісті...