Експрокурор, який виїхав з України, знайшовся... на курорті в Іспанії

Голову ГО Нон-Стоп та експрокурора Кирила Яковця, якого харківський суд офіційно визнав винними в поширенні фейків і цілеспрямованих медіа-атаках на український та іноземний бізнес, помітили на іспанських курортах, інформують Патріоти України.

Як повідомляє видання "Акценти", Україну Яковець покинув у грудні 2023 року, коли експрокурор разом із батьком перетнули пункт пропуску Малий Березний у напрямку Словаччини. За даними джерел ветеранської організації "Вибачте, що живі", батько "активіста" повернувся наступного дня потягом зі словацького міста Кошице в українське Мукачеве, а Яковець-молодший залишився за кордоном, проживаючи в іспанській Валенсії. Час від часу його бачать у курортному містечку Бенідорм, яке розташоване між Валенсією та Аліканте.

На думку військових, Яковець нібито взяв у закордонну подорож батька, щоб перетнути кордон у статусі опікуна, який супроводжує особу з особливими потребами (з інвалідністю), а потім відправив її назад: "Вочевидь, грошей у "громадського активіста" для життя на іспанських курортах - удосталь, і води Балеарського моря мають беззастережну перевагу перед Харковом під обстрілами в очах нашого "незламного антикорупціонера".

У "Вибачте, що живі" стверджують, що під час поїздки до Іспанії Яковець зупинився в Празі - у будинку бізнесмена-колаборанта так званої "ДНР" Володимира Манукяна, адвокатом якого є Яковець. Манукян, зі свого боку, є найближчим соратником Арсена Саркісяна, який, за твердженням ГУР МО, займається набором російських зеків до ПВК "Вагнер" після загибелі Євгена Пригожина.

Як вважають у ветеранській організації, Яковець міг покинути Україну не тільки в спробі уникнути мобілізації, а й з метою сховатися від українських правоохоронців, оскільки СБУ відкрила кримінальне провадження проти Яковця за статтею 336 ККУ, а за фактом незаконного перетину кордону - кримінальне провадження за статтею 332 (організація незаконного перетину кордону). Наразі триває слідство.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як виглядає військовий аеродром "Борисоглєбськ" у РФ після удару українських дронів (супутникові фото)

четвер, 3 жовтень 2024, 22:10

"Радио Свобода" опублікувало в Telegram супутникові знімки наслідків удару українських дронів по військовому аеродрому "Борисоглєбськ" у Воронезькій області країни-агресора РФ у ніч проти 3 жовтня, передають Патріоти України. На оприлюднених знімках ав...

"Він зрадив мені з жінкою": Відомий український дизайнер розповів про стосунки з чоловіком

четвер, 3 жовтень 2024, 20:56

Український дизайнер та режисер, засновник бренду ZALEVSKIY Олексій Залевський вперше за довгий час поділився подробицями особистого життя. Він зізнався, що перебував у стосунках з чоловіком, передають Патріоти України. Режисер зазначив, що для нього н...