Ексрадниця голови НАК "Нафтогаз України" отримала за півтора року роботи в державній компанії 18 млн грн - Сазонов

Ексрадниця голови НАК "Нафтогаз України" Лана Зеркаль за півтора року роботи в державній компанії отримала понад 18 млн грн, з яких майже половину – в день звільнення як "вихідну допомогу". На це звернув увагу військовослужбовець і політолог Кирило Сазонов на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України.

Лана Зеркаль була призначена радником тодішнього голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва в січні 2020 року. Її посадовий оклад на позиції радниці становив 650 тис. грн на місяць або 25 тис. дол. за тодішнім курсом.

Зеркаль була радницею Коболєва до травня 2021 року. За 16 повних місяців роботи вона отримала 10,4 млн грн.

В день звільнення, 26 травня 2021 року, їй було призначено вихідну допомогу в розмірі 12 місячних окладів, тобто 7,8 млн грн. Це близько 300 тис. дол. за тодішнім курсом. Загалом 14 місяців роботи в держкомпанії принесли Зеркаль 18 млн грн або близько 730 тис. дол. за тодішнім курсом.

Сам же Андрій Коболєв наразі перебуває під слідством за підозрою у привласненні близько 250 млн грн державної компанії у вигляді власноруч виплаченої собі премії. Вищий антикорупційний суд України обрав йому запобіжний захід і зобов’язав його носити електронний браслет.

Після "Нафтогазу" Зеркаль недовго працювала радницею в Міністерстві енергетики на громадських засадах, після чого перейшла на оплачувану роботу до іншої державної компанії – НЕК "Укренерго". 100% НАК "Нафтогаз України", як і НЕК "Укренерго", належать державі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олійником оформили інвалідність, «дахуючи» корупційну схему Слуги народу Крупи у МСЕК та ПФ - Бутусов

середа, 16 жовтень 2024, 22:24

49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олійником оформили інвалідність, «дахуючи» корупційну схему Слуги народу Крупи у МСЕК та ПФ . Ця кримінальна драма шокує глибиною беспределу та безкарності влади. Затримання 5 жовтня Тетяни Круп...

Мені сподобався План перемоги. Тішить, що згідно з ним, сама Україна нічого не повинна робити, - Роман Шрайк

середа, 16 жовтень 2024, 21:05

"Мені сподобався План перемоги. Тішить, що згідно з ним, сама Україна нічого не повинна робити, лише партнери. Якщо серйозно, презентація цього плану органічно виглядала б на зустрічі в Рамштайні, де традиційно обговорюється допомога Україні від інших ...