Елайджа Вуд та інші відомі актори мимоволі стали частиною російської кампанії проти Зеленського, - ЗМІ

Країна-агресор Росія використовувала відео, записані знаменитостями на замовлення на спеціалізованій платформі Cameo, для дискредитації президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє The New York Times із посиланням на звіт Центру аналізу загроз Microsoft, передають Патріоти України.

У липні 2023 року росіяни почали поширювати в Мережі відео, на якому актор Елайджа Вуд, відомий за роллю Фродо Торбина у Володарі перснів, звертається до такого собі «Владіміра» і закликає його почати лікування від алкогольної та наркотичної залежності. Росія використала це відео, щоб очорнити Зеленського, якого кремлівський режим намагається видати за «неонациста, який вживає наркотики».

Звернення Вуда та інші схожі відео стали вірусними в російських соцмережах і зрештою потрапили на кремлівські пропагандистські ресурси. Cameo — платформа, на якій користувачі можуть заплатити за звернення від відомих людей. У випадку з Елайджею Вудом відео коштує від 340 доларів. Як пише NYT, російська пропаганда також використовувала у своїх цілях музиканта і продюсера Шаво Одаджяна (System of a Down), акторів Джона МакГінлі (Клініка), Діна Норріса (Пуститися берега), Присциллу Преслі і Кейт Фленнері (Офіс), а також боксера Майка Тайсона (на його рекламне відео наклали голос), які про це не знали. Фленнері на відео тримає пляшку віскі, потім стає серйозною і каже «Серйозно, це було б чудово. Давай».

Знаменитості з відео не відповіли на прохання про коментарі. Представник Елайджі Вуда сказав, що, хоча актор справді записав повідомлення на Cameo, воно було адресоване не Зеленському і «не мало жодного стосунку до Росії, України чи війни».

Як пише NYT, метою кампанії було забезпечити підтримку війни в Росії і одночасно викликати протидію за кордоном. Експерти не встановили точного джерела відеороликів, але дійшли висновку, що кампанія схожа на попередні інформаційні операції Росії. У Cameo заявили, що такі відео порушують правила компанії і в таких випадках контент видаляють, а акаунт покупця тимчасово блокують.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...