Електромобілі BMW навчать заряджатися найдешевшою електроенергією

За попередніми розрахунками, економія складе 1200 кВт•год на рік.

BMW і американська комунальна компанія Pacific Gas and Electric Company (PG & E) випробують інтелектуальні зарядні станції для електричного транспорту – ChargeForward. Ця система здатна самостійно визначати години, в які зарядка батареї буде коштувати власнику електромобіля найдешевше, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

За попередніми розрахунками, використання ChargeForward дозволить економити 1200 кВт•год відновлюваної енергії на одному автомобілі на рік, що еквівалентно чотирьом місяцям безкоштовної зарядки електромобіля з батареєю середньої ємності.

Як пояснили в BMW, програма ChargeForward буде стежити за можливостями сонячних електростанцій, розташованих недалеко від електромобіля, та підбирати для підзарядки акумулятора години, в які електроенергія найдешевша і навіть «розтягувати» зарядку батареї до повної ємності у часі. Від водія вимагається тільки повідомити своєму електромобілю час від’їзду через мобільний додаток, все інше зробить ChargeForward: визначить рівень заряду батареї та тривалість зарядки, оцінить тариф на електроенергію в будинку, доступність поновлюваних джерел енергії і перевантаження в мережі, та вкаже автомобілю в який час почати та завершити зарядку.

В рамках спільного проекту PG & E інтегрує необхідне програмне забезпечення в свої зарядні станції. Всі учасники бета-тестування отримають по $150 при реєстрації та по $250 наприкінці першого року випробувань. У разі успіху в майбутньому такі системи можуть бути інтегровані в усі електромобілі BMW.

Також PG & E та BMW планують вивчити технології передачі електроенергії між електромобілями та назад у мережу. Це дозволить використовувати електромобілі компанії в якості резервних генераторів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Марш на Харків в травні! Українцям підсунули страшну інформацію. Спецслужби РФ почали операцію - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:40

Російське військове командування сподівається знайти достатні ресурси (300 тис. мобілізованих) для проведення наступальної операції на Харків, пише Інститут вивчення війни. Схожі повідомлення просувають й інші джерела. Політолог та військовий аналітик ...

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...