Елітне авто за 5 тисяч грн та орендована квартира: Декларація головного поліцейського Львівщини викликала багато питань

Елітна автівка лише за 5 тис. грн! Звучить нереально, але дружина головного патрульного поліцейського Львівщини змогла собі таку знайти і придбати. Цікаво, де? Таку “смішну” ціну на сімейне авто оприлюднив топ-посадовець у своїй декларації. Знайшли там і інші цікавинки, наприклад відсутність власної нерухомості та наявність криптоактивів. Усі подробиці гучного скандалу розповіла в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналістка Вікторія Панченко, передають Патріоти України.

Бідний поліцейський

Дружина начальника управління патрульної поліції Львівщини Андрія Крутеня у 2023 році придбала автомобіль Toyota Prius за 5 тис. грн. Це у 100 разів менше за її ринкову ціну. На сайтах із продажу авто вживаний Toyota Prius (2018 року випуску) можна придбати від 20 тисяч доларів.

Однак, за таку суму правоохоронець навряд чи зміг би купити машину. Оскільки у своїй декларації за 2023 рік Крутень вказав, що за минулий рік отримав у поліції 647 тис. грн зарплати. А це близько 16,5 тисяч доларів. То що, топ-посадовець цілий рік відкладав чесно зароблені на авто? А як ще комуналка, а сім’ю чимось годувати, а подарунки дружині?

До речі, про дружину. Вона володіє ще однією автівкою — AUDI A6 (2013 року випуску), яка була придбана у 2022 році за 130 тисяч гривень. Виходить, що 2022 рік був для дівчини більш прибутковим, бо за 2023 рік Олександра заробила лише 1,2 тис. грн в ТОВ “ДЕНТАМЕД 2000”, де працює дитячим стоматологом. Примітно, що за даними аналітичної системи Youcontrol, ця компанія має статутний капітал 4 млн грн та з початку діяльності опікується стоматологічною практикою.

Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) у 2023 році склав по цій компанії понад 5 млн гривень. Та й дивно, що стоматолог заробляє такий мізер у приватній компанії. А ще дивніше — клініка розташована у Рівному. То невже жінка щодня долає майже 4 години, щоб дістатися на роботу? Щось тут усе не сходиться!

Квартир немає, криптовалюта є

Нерухомого майна Крутені не мають — живуть в орендованій оселі у Львові. Втім мають право користуватися батьківським будинком та іншим будинком у Рівному площею 87 м2 та 73,5 м2 відповідно. Цікаво, що у 2022 році у декларації значилося, що родина також мала квартиру у Рівному, але тепер ані майна, ані договору про продаж не вказано. З заощаджень Крутені мають 775 тис. грн готівкою та ще майже 25 тис. грн в Ощадбанку. Ще 193 тис. грн вони тримають у криптовалютах.

Хто такий Андрій Крутень?

До речі, Андрій Крутень народився у Рівному. Має юридичну освіту, служив у ЗСУ. Кар’єру в патрульній поліції розпочав з 2016 року. Працював на різних посадах — від рядового, командира роти до заступника начальника управління патрульної поліції в Рівненській області. З червня 2019 року був начальником управління патрульної поліції у Волинській області, а із січня 2023 року призначений головним патрульним Львівщини. До речі, перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький досить добре характеризував Андрія Крутеня:

“Це досвідчений офіцер, який показав себе, як справжній професіонал на своїй посаді. Він проявив себе, як працівник, який має неабиякі організаторські здібності. Це людина, яка завжди вислухає, піде на зустріч і розбереться у всіх найменших деталях. Жоден із вас не залишиться непочутим, жодному з вас не відмовлять у допомозі. Ви у надійних руках”.

Пропуск є, посади немає

Посада головного патрульного Львівщини Андрію Крутеню дісталася після скандалу з його попередником Романом Пилипенком. Його було звільнено після того, як він подарував своїй дівчині перепустку на проїзд пішохідною зоною на площі Ринок у Львові. Дівчина зухвало похвалилася цінним подарунком у мережі. Вона заявила, що тепер “можна ви*обуватися на своєму мерсі”, що і коштувало її коханому насидженого у поліції місця.


Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Раніше Якубовіч на "Поле чудес" приймав в якості подарунків червону рибу від учасників з Помор'я, а тепер - збитий український дрон від "героя СВО", - Голобуцький (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 0:19

"Старші від 30-х років пам'ятають, наскільки популярним колись давно, ще в 1990-ті, було злизане Москвою в Заходу шоу "Поле чудес" з Лєонідом Якубовічем. Ну, так воно в Москві і лишилось", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у со...

Лавров, назвавши Путіна "віслюком Сі Цзіньпіна", розкрив всю таємницю російсько-китайських відносин. Ця мила східна приказка має особливий сенс, - Невзоров

п’ятниця, 17 травень 2024, 0:00

"Лавров раптово став відвертим і назвав Путіна "віслюком Сі Цзіньпіна". На нього чекає щонайменше кастрація. І до пристойної ветклініки старий бовдур не доїде", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти...