Елітні сири родом з Полтавщини: У Калівці запустять потужний завод з виробництва напівтвердих і твердих сирів

На Полтавщині з’явиться завод з виробництва елітних сирів.

Кооперативний завод Асоціації виробників молока, засновниками якого стали 10 учасників має запрацювати наприкінці 2021 року у Карлівці Полтавської області, повідомляють Патріоти України з посиланням на Агроньюз.

"На сьогодні засновниками заводу стали 10 учасників. Саме ці люди не бояться вкласти свої кошти, щоб побудувати спільне підприємство. Ще в минулому році ми викупили колишній молокопереробний завод в Карлівці на Полтавщині. Робота по його відновленню почнеться вже в травні поточного року", – розповідає керівник проекту оптової закупівлі молока Олена Жупинас.

Перша черга заводу дозволить щодоби переробляти близько 500 тонн молока екстра-класу. Надалі потужності заводу будуть збільшені до 1000 т.

До співпраці з підприємством будуть залучати господарства, що знаходяться в радіусі 300 км від заводу. На підприємстві випускатимуть елітні напівтверді й тверді сири, а також планують глибоко переробляти сироватку.

Джерело: Агроньюз
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....