Епідемія на Апеннінах: Українці в Мілані розповіли про життя в умовах коронавірусу

Всі церкви, школи, театри в місті закрили, щоб не допустити поширення інфекції.

Через коронавірус нового типу в Італії дванадцять міст в північних провінціях тепер закрили на карантин. Інфекція лютує в провінції Ломбардія з адміністративним центром Мілан, де проживають багато українців. Деякі з них погодилися розповісти, що зараз відбувається в Мілані, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

За їх словами, люди намагаються не панікувати, але ситуація з коронавірусом вплинула на їхні будні. Кажуть, що по телевізору радять не виходити з дому, всі церкви, школи, театри в місті закрили, щоб не допустити поширення інфекції.

«Паніки ніякої немає, тільки по телевізору кажуть – сидіти вдома і нікуди не виходити. В метро людей немає, церкви закриті, театри, школи закриті. На вулицю ніхто не виходить – сидимо по квартирах. Сказали протягом 3-4 днів, а потім передадуть подальші інструкції по телевізору», – розповіла одна з мешканок Мілана Катерина.

Інша українка Ольга розповіла, що в Мілані люди переживають, але намагаються не піддаватися паніці. «Є напружена ситуація, в Мілані закрили собор Дуомо для відвідування, бари після 18 годин також закриті, ресторани поки працюють. Театри, кінотеатри також закриті, це все в Мілані й в області... Паніки як такої немає, але люди побоюються. Сьогодні на вулицях відносно менше людей, ніж зазвичай. В масках ходять, але не кожен другий. Школи закриті до 1 березня», – сказала вона.

А от Ксенія працює в модній індустрії, і в Мілані як раз пройшов тиждень моди. Дівчина зізнається, що спалах коронавіруса вже позначився на індустрії.

За її словами, інформація змінюється кожні дві години. Виставки скасовані, приватні шоуруми, де відбуваються презентації брендів, ще працюють, але всі публічні заходи та заклади відсьогодні після 18 години будуть закриті.

«Зараз я перебуваю майже в центрі Мілана, і сьогодні не помітила на вулицях багато масок на обличчях або людей в паніці. В Італії все добре поставлено з інформацією – навіть у дитячих садочках передзвонили всім батькам дітей, і все було обговорено. Абсолютно чіткі інструкції повідомлені – як кожен повинен поводитися, куди телефонувати при наявності певних симптомів або підозр. Тому люди відносно спокійні. Переживають за людей похилого віку, батьків, оскільки тут чітко сказали – що люди за 80 років, або якимись ускладненнями, вони в найбільшій зоні ризику», – додала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...