Ердоган не загроза: Проти України грають більш небезпечні чиновники з США, - Піонтковський

Ердоган не загроза: проти України грають більш небезпечні чиновники з США, – Піонтковський

Проти України, прикриваючись особливостями процесів американської бюрократії, веде приховану гру команда чиновників, наближених до президента США Джо Байдена, передають Патріоти України.

Політолог Андрій Піонтковський порівняв їх дії з "мирними ініціативами" лідера Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. За його словами, риторика останнього - давно вже не новина для Києва. Він веде цинічну гру на свою користь і, ймовірно, все ж доб'ється від Путіна відновлення зернової угоди в рамках особистої зустрічі, яка може відбутися в серпні. Як відомо, Москва заявила про вихід з угоди 17 червня, пригрозивши посиленням дестабілізації та небезпеки у водах Чорного моря.

"Це абсолютно цинічна гра Ердогана, він прекрасно розуміє, що ніяких мирних переговорів (з Україною - ред.) Путін не хоче реальних. Він виконує якийсь ритуал, є речі які йому дуже потрібно отримати від Путіна", - заявив Піонтковський.

Політолог зазначив, що два роки тому Ердоган вже діяв "силовими" методами на зустрічі з Путіним в Сочі: "Путін йому поступився тоді в трьох найважливіших напрямках, де по суті турецькі та російські війська протистояли один друг - в Карабасі, Сирії та Лівії, але отримав від нього обіцянку "миротворствувати". Ердоган негайно поїхав до Львова, вони зустрічалися після зустрічі з Путіним із Зеленським", - зазначив Піонтковський.

У цьому контексті стає більш тривожно від риторики, яку просуває одна з груп американського керівництва. Зокрема, мова йде про Джейка Саллівана - радника президента США з національної безпеки, а також директора ЦРУ в адміністрації Байдена Вільяма Бернса. Піонтковський назвав їх групою "Салліван-Бернс".

"Вони набагато більш тривожні. Тому що у цієї частини керівництва донедавна був інструмент тиску на Україну щодо поставок озброєння... Вже ясно, що українцям не дадуть цю зброю в рамках поточного контрнаступу: винищувачі F16 і далекобійні ракети. Це, в тому числі попри всі бюрократичні пояснення про пілотів, льотчиків і аеродроми з боку США - один з інструментів тиску", - вважає Піонтковський.

За його словами, вони хочуть домогтися на полі бою в Україні "почесної нічиї" для Путіна. "Вони (Салліван-Бернс - ред.) хочуть цієї почесної "нічиї" для Путіна. Ось це серйозне питання. Так що "мирні ініціативи" Ердогана ми можемо винести за дужки", - вважає Піонтковський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...