"Еще одна причина, по которой Украина может сорвать переговоры с МВФ и лишиться новой программы, что приведет прямиком к дефолту", - фінансист Фурса

​Групи Коломойського і контрабандиста Павлюка у фракції "Слуга Народу" вигадали казку про застосування проти депутатів законопроєкту президента про незаконне збагачення.
Віталій Шабунін. Фото: Главком.

"Еще одна причина, по которой Украина может сорвать переговоры с МВФ и лишиться новой программы, что приведет прямиком к дефолту. Приватбанк, рынок земли, незаконное обогащение. И черт побери, всюду есть видимая рука Коломойского", - написав фінансист Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" та поділився у своєму пості посиланням на допис антикорупціонера Віталія Шабуніна. Патріоти України також планують вам із ним ознайомитися.

18 об'єктів нерухомості Дубінських, контрабандисти і незаконне збагачення

Групи Коломойського і контрабандиста Павлюка у фракції "Слуга Народу" вигадали казку про застосування проти депутатів законопроєкту президента про незаконне збагачення (#1031).

Нагадаю, що президент пропонує:

1) повернути кримінальну відповідальність за незаконне збагачення (статки від $250000);

2) запровадити можливість цивільної конфіскації корупційних статків (від $40000).

Казка полягає в тому, що законопроєктом #1031 у чесних депутатів можна буде забрати майно, яке вони вже мають, але пояснити не можуть. Навіть, якщо ці депутати раніше ніколи не були на державній службі.

Розглянемо, чому це брехня, на прикладі 18-ти об'єктів нерухомості, якими володіють Олександр Дубінський (п'ять квартир в Києві, будинок, шість земельних ділянок під столицею) і його дружина (ще сім квартир у столиці). У разі прийняття законопроекту #1031 забрати будь-що з цього переліку буде НЕМОЖЛИВО, оскільки:

1) незаконне збагачення навіть в теорії не може поширюватися на майно, набуте ДО ВСТУПУ відновленої статті в силу. Це основи-основ кримінального права. Коли хтось стверджує вам протилежне, то вважає вас ідіотом.

2) зворотну дію в часі (на три роки) має запропонована президентом цивільна конфіскація. Однак вона також не загрожує статкам Дубінських. Із тієї простої причини, що під час їхнього отримання ні він, ні його дружина не були чиновниками.

Так само нічого хвилюватися 74-річній бабусі нардепки Ольги Савченко, на яку минулого року зареєстрували дві квартири в столичному ЖК Рів'єра. Квартири в бабусі не відберуть, бо в момент їх набуття ні бабуся, ні Савченко не були чиновниками.

"Дубінські", "Савченки" і Ко, бояться не за наявні статки (навіть якщо не можуть пояснити їхнє походження), а за ті, які вони збираються незаконно отримати в статусі депутатів. Депутатами, які не збираються незаконно збагачуватися, законопроєкт президента #1031 жодним чином не загрожує. Так само, як він не загрожує і їхньому майну: ні вже наявному, ні набутому в майбутньому. Тільки корупціонери проти відновлення кримінального покарання за незаконне збагачення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20