Естонія готується до агресії Кремля і нарощує оборону: Армія отримає сучасні протикорабельні ракети Blue Spear

Країни Балтії, які звикли до провокаційних спроб Москви "промацувати" їхню оборону, очікують на напад РФ в найближчі роки.

Естонія розпочала реалізацію плану щодо нарощування власного "морського" потенціалу до 2026 року, передають Патріоти України.

6 жовтня Центр оборонних ініціатив МО Естонії підписав угоду із ізраїльсько-сингапурською компанією Proteus Advanced Systems Pte. Ltd. на придбання ракет Blue Spear (5G SSM) у береговій версії. Орієнтовна вартість угоди становить приблизно 50 мільйонів євро.

Як передає "Мілітарний", ймовірно йдеться про купівлю однієї берегової батареї з реалізацією угоди протягом 24-36 місяців. До речі, ПКР IAI Gabriel 5 є на озброєнні у ВМС Ізраїлю та Фінляндії та, можливо, Сінгапуру. Дальність стрілянини – 200-400 км. Ракета може вражати надводні та берегові цілі. Особливу увагу приділено малопомітності та системам протидії корабельним ППО. Крім ракет, Таллінн також спустив на воду патрульні катери та закупив морські міни.

Естонія посилює оборону: армія отримає сучасні протикорабельні ракети Blue Spear

Раніше стало відомо, що Естонія готується до агресії Кремля і очікує, що Росія піде на відкритий напад найближчими роками. Країни Балтії, які звикли до провокаційних спроб Москви "промацувати" їхню оборону, очікують на напад РФ в найближчі роки. Командувач Силами оборони Естонії Мартін Херем вважає, що агресія східного сусіда може бути "обмеженим за часом вторгненням військових сил" із застосуванням різних елементів гібридної війни, передав телеканал ETV.

"Але коли? Цього року? Протягом трьох років? Ми маємо розуміти, що це може статися протягом найближчих кількох років", - прокоментував Херем. Проте військовий не став поширюватися щодо оборонної стратегії Таллінна.

Таллінн вирішив не гаяти часу і зайнятися посиленням оборонного потенціалу у відповідь на дії російських військових у Балтійському регіоні. Для потреб Міноборони закуплять нові озброєння та модернізують наявні зразки військової техніки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....