Фактично Іран може потрапити в пастку, - Портников

Журналіст Віталій Портников вважає, що Ізраїль у відповідь на удар Ірану може закрити тему іранської ядерної програми назавжди, уразивши його ядерні об'єкти, передають Патріоти України.

"Звичайно, напад можливий Ірану на Ізраїль, він буде найближчими днями. По-друге, абсолютно було зрозуміло, що Іран не може не завдати удар у відповідь після того, як були знищені високопоставлені представники Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) у Дамаску. По-третє, ніхто не знає, з якою інтенсивністю буде ця атака, тому що у Тегерані прекрасно розуміють, що ізраїльтяни, коли готували напад на резиденцію КВІР, усвідомлювали, що буде відповідь Ірану. Відповідно, Ізраїль знав, як він може відповісти. Фактично Іран може потрапити в пастку. Якщо вони зроблять удар великої сили, то тоді дадуть Ізраїлю можливість завдати у відповідь удар, у тому числі по іранських ядерних об'єктах, таким чином закрити тему ядерної програми Ірану назавжди", - зауважив Віталій Портников.

За його словами, можливості в обох країн величезні. Балістичні ракети з Ірану долітають до Ізраїлю за 12 хвилин, а крилаті ракети за 2 години, у зворотному боці той самий темп. Таким чином балістичні ракети з Ізраїлю можуть потрапити в Іран через 24 хвилини після запуску іранських ракет. Тобто це все може відбутися водночас.

"Я впевнений, що в обох столицях, і в Тегерані, і в Єрусалимі, це прекрасно усвідомлюють. Значить, ми подивимося, наскільки адекватними є іранці. Якщо виявиться, що вони не є адекватними, то буде серйозна війна. Бо зрозуміло, якщо Ізраїль вдарить по якихось іранських стратегічних об'єктах, то Іран не зможе сказати, що давайте закінчувати. Я невпевнений, що це на користь Путіну, бо йому потрібен якийсь довгочасний конфлікт, а між Ізраїлем та Іраном навряд чи може бути такий конфлікт, бо вони не мають спільних кордонів. Іран може використати Хезболлу для ракетних обстрілів півночі, але теж обережно, бо армія оборони Ізраїлю, яка вийшла з Сектору Гази, піде на північ і в Ліван, то може зруйнуватися і Хезболла, і Ліван. А Іран у цьому не зацікавлений, бо Хезболла контролює сам Ліван. Відповідно, ситуація може бути дуже складною", - прокоментував журналіст.

На його думку, все це виглядає, разом з ударом по резиденції КВІР у Дамаску, як затягування іранців в пастку, з якої вони не зможуть вибратися. "Ми зараз з вами маємо подивитися, чи потраплять іранці до цієї пастки, чи ні, бо вони можуть вчинити інакше. Наприклад, захоплювати кораблі, як сьогодні це зробили, або завдати удар, але не дуже серйозний, на який не можна буде легітимно відповісти так, як можна відповісти на сильну атаку. Тобто вони можуть зробити обережні кроки", - зазначив Портников.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Довершення погрому головної авіабази ворога у Криму: Аеродром Бельбек другу ніч поспіль атакували ракети

четвер, 16 травень 2024, 7:34

Дехто з експертів напередодні вангували, що Бельбекскій аеродром, як такий, повністю розгромлений. Імовірно трохи випередили час, жирних цілей залишилося і на цю ніч. Цієї ночі знову на аеродромі Бельбек в окупованому Криму виникла пожежа, повідомляють...

Народні прикмети на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:05

Православна церква України 16 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Феодора Освяченого і єпископа Олександра Єрусалимського. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Тимофія і Мавру. У народне свято 16 травня наші предки збирали се...