Fateh-110 і Zolfaghar: Військовий експерт розкрив плани Росії та оцінив шанси ЗСУ перехопити іранські ракети

Якщо Росія отримає іранські балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar, мішенню для них в Україні може стати практично все і скрізь, інформують Патріоти України.

Як пише "Крим.Реалії", з посиланням на військового експерта Олега Каткова, якщо Росія буде запускати Fateh-110 зі своєї території, території Білорусі або окупованої України, то ці ракети можуть вдарити майже в будь-якій точці України, крім південно-західних районів.

"У разі Zolfaghar з дальністю 700 км, два пускових району – з території Білорусі і в окупованому Криму – дозволять повністю тримати під вогневим ураженням будь-який куточок України, – наголошується у публікації. - Враховуючи швидкість польоту, часу знайти безпечне місце майже не буде. Навіть за умови, що українські військові зафіксують їх запуск і включать повітряну тривогу практично відразу. А з урахуванням ще й сотень кілограмів вибухівки в ній, є всі підстави вважати, що Росія використовує їх саме для ударів по містах".

Також наголошується, що балістичні ракети в принципі вкрай важко перехопити. За оцінкою експерта, навряд чи відсоток ймовірності їх перехоплення перевищить 15-20%.

Іранські балістичні ракети Fateh - 110 і Zolfaghar

Відомо, що Fateh-110 є наступницею іранської копії з китайської копії радянської ракети 9м21 для "Луна-М", а Zolfaghar – поліпшена версія Fateh-110.

Потужність бойової частини Fateh-110 в 2-2,3 рази більше, ніж у крилатої ракети типу "Калібр".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...