Федорова можуть призначити прем'єр-міністром, - політолог

Політолог Ігор Рейтерович в інтерв'ю розповів, що віцепрем'єра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій і міністра цифрової трансформації Михайла Федорова можуть після Нового року призначити прем'єр-міністром, передають Патріоти України.

«В нас можливі кадрові зміни безпосередньо в Кабінеті міністрів. Той же Федоров є одним із основних кандидатів на посаду прем'єр-міністра. І начебто після Нового року це може відбутися. Про це говорили і достатньо багато», — заявив Рейтерович, коменуючи зростання кількості повноважень Федорова. За словами політолога, воно «може свідчити про реальну підготовку подібного сценарію».

Він зауважив, що міністр цифрової трансформації «надзвичайно сильно розширює свої можливості впливати на абсолютно різні процеси».

«З одного боку цифровізація, з іншого — освіта. З третього боку — дрони, безпосередньо армія і багато інших таких речей», — перерахував Рейтерович, додавши, що наразі у Федорова повноважень більше чи на рівні з прем'єром Денисом Шмигалем.

«Ми розуміємо всю формальність на сьогодні цих повноважень, враховуючи правовий режим воєнного стану та об'єктивні обставини, які впливають на ухваленняр тих чи інших рішень. Але не звернути уваги на таке суттєве кадрове адміністративне посилення профільного віцепрем'єра та міністра у принципі не можна, про це треба говорити. У нього є історія успіху в певних сферах, немає де правди діти. Але виникає просте питання: а навіщо така монополізація повноважень? Бо вона по факту може дійсно призводити до якихось регулярних корупційних скандалів», — заявив політолог.

24 листопада Федоров анонсував створення в Україні Армії роботів і Армії РЕБ — радіоелектронної боротьби.

У липні 2022 року Мінцифри спільно з Міноборони, Генштабом ЗСУ та Держспецзв’язку оголосили перший збір на проєкт Армія дронів у межах фандрайзингової платформи UNITED24.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...