Фізично ПВК "Вагнер" на Донбасі вже закінчилася: Майор ЗСУ розповів про концентрацію компанії Пригожина на "рідній" Африці

Майор запасу ЗСУ, ветеран російсько-української війни, військовий експерт Олексій Гетьман розповів 24 Каналу, що спочатку під Бахмутом "вагнерівців" було щонайменше 45 тисяч, зокрема кримінальників, деяким навіть не давали бронежилети та каски. Зараз їх залишилось не більше 7 тисяч. І тепер їхній ватажок Пригожин заявляє, що вони будуть кудись відходити і переформатовуватись.

Він зазначив, що наразі невідомо, який у "вагнерівців" моральний стан.

Але з точки зору військової одиниці – 45 тисяч, навіть погано навчених, це велика сила. 7 тисяч – це теж велика цифра. Але в порівнянні з тим, що було, можна вважати, що ця приватна військова компанія існує де-юре. А по факту фізично вона вже закінчилась, – вважає майор ЗСУ.

За його словами, Пригожин зараз перемикається на політичні розбірки, забуваючи про військову справу, і це нам тільки на користь.

Військовий експерт пояснив, що приватна військова компанія чимось схожа на охоронну компанію. Вона може займатися не тільки військовими справами, а також супроводом вантажів, здійснювати охоронну діяльність. І вона зазвичай не фінансується з держбюджету, а існує на приватні гроші людей, які можуть її найняти.

"Цілком ймовірно, що Пригожин, посварившись остаточно з Шойгу, Герасімовим і Путіним, поїде кудись, де йому будуть платити гроші, а його компанія виконуватиме військово-поліцейські і охоронні функції", – наголосив Олексій Гетьман.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Танк на курячих ніжках": Окупанти викотили на поле бою нову модель Blyat-mobile (фото, відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:01

Російські загарбники кинули у бій свій черговий «танк-мутант» з кустарним захистом від FPV-дронів. Відповідними скріншотами з розвідувального безпілотника ЗСУ поділився у себе у Telegram-каналі український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти Укр...

"Ви вчинили не як чоловік": Влад Міцкевич показав нове фото з Олею Поляковою і розповів про їхні "стосунки", підписники відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 13:31

Ексучасник МастерШеф Влад Міцкевич, який раніше опублікував особисті фото зі співачкою Олею Поляковою і натякнув, що між ними був роман, поділився новими подробицями їхніх «стосунків». У новому відео, опублікованому в TikTok, Міцкевич повідомив, що вон...