Фонд дочки Путіна став співвласником найбільшого виробника дронів РФ, - ЗМІ

Фонд "Національний інтелектуальний розвиток", більш відомий як "Іннопрактика" і очолюваний дочкою російського диктатора Володимира Путіна Катериною Тихоновою, купив частку в найбільшому виробнику безпілотників в Росії. Йдеться про групу компаній "Геоскан", інформують Патріоти України.

Як повідомляє The Moscow Times, "Геоскан" виробляє цивільні авіаційні безпілотники, а також програмне забезпечення для фотограмметричної обробки даних. Примітно, що в липні 2023 року Україна наклала санкції на цю компанію, оскільки її продукція інтегрована в ланцюг виробництва товарів і послуг військового та/або подвійного призначення.

Приводом для запровадження санкцій стала заява глави уряду Башкирії Андрія Назарова. Він сказав, що на потужностях "Геоскан-Уфа" вироблятимуть безпілотники для війни РФ проти України.

"До липня 2022 року "Геоскан-Уфа" входила до групи компаній "Геоскан", але Семенов продав 40% фірми Венеру Мірзаянову – гендиректору компанії "Урал-Трейдинг", у якої були 60%, що залишилися. Сама "Урал-Трейдинг" належить невідомому 67-річному Халіту Заріпову. Компанія займається численними видами діяльності – від оцінки нерухомості до торгівлі пивом і м'ясом. Виробництва безпілотників в її профілі немає", – йдеться в повідомленні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...