Фонд Клуні добивається ордерів на арешт пропагандистів РФ. Що зміниться для Соловйова і Скабеєвої, - політолог

Фонд американського актора Джорджа Клуні добивається кримінального переслідування російських пропагандистів у Європі на тлі російського вторгнення в Україну. Планується, що будуть видаватися закриті ордери на арешт. Про це заявила правозахисниця та функціонерка Фонду Клуні за справедливість Анна Нейстат в інтерв'ю виданню Голос Америки. Що це змінить, політолог Ігор Рейтерович розповів в ефірі Radio NV. Патріоти України пропонують вам ознайомитися з його міркуваннями.

Це насправді дуже цікава і правильна історія. Про неї треба було давно говорити.

Мені здається, ця інформація з’явилася якраз на тлі того, що в них є підтвердження, що окремі пропагандисти кудись якось намагалися виїжджати. Це, мені здається, з цим пов’язано.

[Пропагандист Володимир] Соловйов, наскільки мені відомо, сидить в Росії, нікуди носа не висовує. Оскільки він така людина, яка дуже легко може під щось потрапити. Але ж є інші, тобто ті, які їздять.

Та ж [пропагандистка Ольга] Скабеєва намагалася в окремі країни якось літати — в ті, в яких не запроваджені проти неї санкції. Але ці країни можуть мати стосунок до Європолу. І вони зобов’язані як мінімум цю людину затримати на певний час для з’ясування тих чи інших обставин.

Є ще один момент. Члени команд цих пропагандистів набагато частіше їздять. Вони не потрапляють під якісь санкції. Вони другорядного плану, але ж виконують важливу пропагандистську роботу — їздять, збирають якусь інформацію, маніпулюють, роблять якісь сюжети і так далі. Можливо, це спрямовано зокрема проти них.

Але тема дуже правильна. І добре, що не називають прізвища. Я думаю, що вони якраз будуть намагатися їх десь спіймати. Оскільки були випадки, коли з’являлися певні сумніви, що вони сидять виключно в Росії, нікуди не їздять. Як мінімум [йдеться про] південні країни, наприклад, Європейського Союзу, офшорні гавані і туристичні центри.

У 2022-му, в 2023-му році була інформація, що окремі пропагандисти там були. Тобто вони туди виїжджали, санкції проти них не були запроваджені, і вони там перебували. Як правило, з якоюсь туристичною метою чи на якийсь шопінг поїхали, але люди це робили. І, можливо, вони роблять це і зараз. Будемо сподіватися, що тепер їм буде набагато складніше це робити, а когось, можливо, і затримають.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це президентське прокляття! Трамп вже 17-та жертва. Американська секретна служба не впоралась

понеділок, 15 липень 2024, 9:44

Увечері 13 липня було скоєно напад на Дональда Трампа, колишнього президента США і, ймовірно, кандидата на наступний президентський термін від Республіканської партії. Напад, який пережив Дональд Трамп, далеко не перший в американській політичній істор...

Народні прикмети на 15 липня. Про що українці здавна молили рівноапостольного князя Володимира Хрестителя та яких звичаїв дотримувались

понеділок, 15 липень 2024, 7:05

15 липня за новим церковним календарем (28 липня - за старим) - день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира та його хрещення Русі. 15 липня за старим календарним стилем - Покладання ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні. . Київський князь В...