Фонд UNITED24 укомплектував вісім нових ударних рот БПЛА

У межах платформи UNITED24 та за кошти державного бюджету укоплектовано вісім ударних рот безпілотної авіації в лавах ЗСУ. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своїх соцмережах.

Новосформовані підрозділи отримали позашляховики, засоби зв’язку, а також ударні квадрокоптери та FPV-дрони. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров наголосив, що усі безпілотники українського виробництва. “8 нових ударних рот БпЛА готові до бою“, – написав Федоров у своїх соцмережах.

На опублікованих фото окрім вже звичних дронів-камікадзе можна побачити українські ударні дрони “Кажан”. За словами українських військових, ці дрони вже мають успішний досвід застосування на передовій:

За допомогою цього дрону ми виявляли та успішно знищували скупчення ворожої техніки та живої сили. Використовували ми для цього 60-мм міни, і 82-мм, і 122-мм“, – розповів оператор дрону.

Попри великі габарити, дрон здатен розвивати швидкість до 120 км/год, тому поцілити в дрон складно. Один безпілотник може нести три боєприпаси та знаходитись у повітрі до 40 хвилин. “Кажани” здатні виконувати польоти у будь яку пору доби завдяки оптичній камері з десятикратним зумом та ефективним тепловізором.

Також міністр підкреслив важливість ударних підрозділів БПЛА:

Створення ударних рот — безпрецедентний і своєчасний крок. Вдячний Генштабу, Міноборони та Держспецзв’язку за інноваційний підхід в ухваленні рішень. Три ударні роти, які ми запустили кілька місяців тому, вже мають успішні результати на фронті“, – сказав Федоров.

Раніше Мілітарний повідомляв про заснування вище згаданих трьох ударних рот БПЛА. Це були перші підрозділи подібного формату створені в лавах ЗСУ.

Повідомлялось, що їх створення ухвалив Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний. Їхнє формування відбувається в рамках проєкту «Армія дронів».

Військові зазначили, що вже відібрані найпрофесійніші військовослужбовці, які очолять ударні роти. За їхніми словами, кожна з них отримає дрони та боєприпаси, а також Starlink для забезпечення зв’язку та інше необхідне обладнання.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...