ФОПи тепер зможуть сплачувати податки через соцмережі

Українці зможуть оплачувати податки швидко і без помилок.

Податки в Україні тепер можна буде оплачувати через соціальні мережі. Опендатабот створив для фізичних осіб-підприємців спеціальну можливість для оплати податків за допомогою месенджерів. Як зазначається, це суттєво спростить процес і виправить багато помилок, передають Патріоти України.

На даний момент процес сплати податків вельми заплутаний, через те, що постійно змінюються реквізити в органах Державної скарбничої службі. Зараз у скарбничій службі вже понад 430 00 рахунків для сплати податків, і вони щорічно змінюються. Це створює додаткові проблеми при оплаті.

У січні 2020 року підприємці перерахували гроші на 270 000 відсутніх вже рахунків. Вони були закриті в кінці року, але підприємці використовували старі реквізити, через те, що не дізналися про існування нових.

"Ми вважаємо, що сплата податків має бути максимально простою: податки повинні надходити на єдиний рахунок, а підприємці мають не турбуватися про реквізити та їх зміну", - пояснив засновник Опендатабот Олексій Іванкін.

Новий сервіс значно спростить перерахування коштів та дозволить запобігти вписуванню реквізитів. Всі гроші будуть потрапляти на єдиний рахунок. Для підприємців це буде зручно, і їм не буде нараховуватися пеня за несвоєчасну плату.

Як це буде працювати

  • Потрібно буде вибрати зручну соцмережу: Telegram, Messenger, Viber
  • Після цього у пошуку потрібно буде ввести OpenDataUa і додати його в чати.
  • Далі – ввести свій ІПН (ідентифікаційний номер платника податків), відправити.
  • Після цього з'явиться ряд функцій: подати звітність, сплатити податки, отримати виписку.
  • Потрібно натиснути "Здати звітність", а потім вибрати "Сплатити податки" і відповісти на кілька уточнювальних питань.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...