"Формула миру, яку запропонували Кремлю, фактично була сприйнята ним як пропозиція про капітуляцію", - Валерій Соловей

Вашингтон передав Москві інформацію про "формулу" мирної угоди з Україною. США закликали президента України Володимира Зеленського проявити реалізм у питанні Криму, нагадують Патріоти України.

"Американці запропонували залишити статус Криму невирішеним на 7 років, і протягом цього часу вести переговори. Відомо з кількох джерел, що в цьому посланні говорилося: "Якщо ви відповісте ескалацією, ми будемо це сприймати як відмову. Відповідно, умови нових пропозицій будуть посилюватися", - зазначив російський публіцист Валерій Соловей в інтерв'ю.

При цьому він вказав, що відповіддю Москви стала подальша ескалація ситуації в Україні. "Це була відповідь Російської Федерації і конкретно президента Путіна. Російський істеблішмент в принципі був би не проти розглянути ці пропозиції і прийняти їх, тому що там гарантувалася свобода, безпека і збереження активів для еліти. Володимир Володимирович вирішив показати, що він такий справжній пітерський. Як свого часу в одному куплеті співалося: "Радянська малина ворогові дала відповідь, радянська малина сказала дружно: Ні!"- пояснив експерт.

Крім того, публіцист нагадав, що речник МЗС РФ Марія Захарова говорила про переговори без попередніх умов, що є великим зрушенням у російській позиції.

"До вересня йшлося про те, що вони підуть на переговори тільки на їхніх умовах. Там було багато чого. Не так багато, як до 24 лютого, але достатньо. І коли раптом російська сторона заявила про готовність до переговорів без попередніх умов, це означало не тільки настійне прохання до українських "бандерівських партнерів", а знаменувало істотне зрушення. Звичайно, додаткові умови могли бути пред'явлені в ході переговорів. Це Крим, Донбас і сухопутний коридор до Криму. Але це суттєве зменшення переговорних позицій, тобто вони готові були відмовитися від нових територій", - пояснив Соловей.

Також він розповів, що є шість країн, які готові стати гарантами миру, і зазначив, що гарантами виступають і ЗСУ. "Формула миру, яку запропонували Кремлю, фактично була сприйнята як пропозиція про капітуляцію. Там йдеться про демілітаризацію Криму, а також кордонів РФ з Україною та Білорусі з Україною. Так ось, американці запропонували створити демілітаризовану зону на кордоні глибиною 100 км.там не повинно бути з російського боку важкого озброєння", - підсумував публіцист.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...

"В 90-е российская "элита" была мега жадная, ох*евшая и мерзкая по всем направлениям. А путин(-изм), - это результат ее усилий", - Іван Яковина

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:15

"Все российские либералы 60+ страшно возмущены фильмом ФБК об истоках путинизма. В принципе, логично: весь фильм их тыкают лицом в то, что это они (и их друзья) не просто проебали страну, а подарили ее Путину с его гопотой", - пише російський журналіст...