Франція може передати Україні сотні високоточних гібридів бомби та ракети AASM Hammer, - Defence Express

Україна може отримати від Франції високоточні гібриди бомб та ракет AASM Hammer від Safran. Про це повідомляє Defence Express, передають Патріоти України.

Експерти зазначили, що фактично це бомба, при цьому звичайна, однак зі спеціальним комплектом, який значно збільшує дальність використання та точність. Основою бомби є 250-кг Mk 82 або 1000 кг BLU 109 чи Mk 8.

За їх словами, цей комплект можливо встановити на 250-кг бетонобійні бомби. Сам комплект складається з двох частин, хвостової Range Extension Kit (REK), що може оснащуватись реактивним двигуном. Також є носова у трьох варіантах наведення: лише супутниковою, або з додавання тепловізійної чи напівактивної лазерної системи самонаведення.

З додаткових особливостей є функція повітряного підриву.

У AASM Hammer дальність використання декларується як понад 70 кілометрів, що має вирішальне значення та дозволяє скидати її на відносно безпечній віддаленості від цілі. Однак це залежить від висоти польоту.

Аналітики заявили, що сказати абсолютно точно, яка дальність вAASM Hammer при скиданні з малої висоти неможливо, але вона позначена на межі дії ЗРК середньої дії. Скільки саме мається на увазі Safran невідомо, але це умовний діапазон від 20 до 100 кілометрів.

Експерти кажуть, що наразі носіями AASM Hammer є Rafale, скидання бомб також здійснювалось з F-16, Mirage 2000 та Mirage F1 на які додатково встановили систему Hasas (Hammer Stand Alone System).

Крім того, Індія, яка закупила ці бомби у 2020 році інтегрує їх на Tejas.

AASM Hammer використовувались в Афганістані та Лівії, як зазначено, з 99% ефективністю.

16 січня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україна отримає від Франції нову партію ракет Storm Shadow/SCALP, а також бомби, однак він не вказав, які саме.

Виділення цього пакета допомоги буде присвячено підписанню безпекової угоди аналогічній домовленості з Великою Британією.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Молдові через порт Джурджулешти може повторитися "кримська" спецоперація лютого 2014 року, - журналіст

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 22:02

"Важливо! У Молдові через порт Джурджулешти може повторитися "кримська" спецоперація лютого 2014 року. Потрібне негайне превентивне реагування України й Румунії. Просимо поширення", - пише журналіст та головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко на ...

Як працюють "червоні лінії" на Близькому Сході та у Європі – загадка. Чому там можна обстрілювати російські бази, а тут – не можна? - політолог

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 21:17

"Вчора Ізраїль обстріляв ракетами російську базу Хмеймім у Сирії, де якраз приземлився іранський літак. Фото та відео вибухів уже досить у мережі", - пише політолог Петро Олещук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та пр...