Франція поставить Україні колісні танки та бронетранспортери

Еммануель Макрон у розмові з Володимиром Зеленським повідомив, що Франція надішле Україні колісні танки AMX-10 RC та бронетранспортери “Bastion”.

Про це повідомляє французське видання Le Figaro.

“Це перші танки західного виробництва, що будуть передані Україні” запевнив президент Франції. Час доставки нового озброєння представники Франції не повідомляють.

Згодом Володимир Зеленський особисто підтвердив передачу нової бронетехніки на своїй офіційній сторінці в твіттері.

Раніше Мілітарний повідомляв про намір Франції передати бронетранспортери “Bastion” Україні. Тоді йшла мова про надання 20 броньованих машин.

AMX-10 RC

AMX-10 RC це французька бойова броньована машина виробництва компанії GIAT озброєна 105-мм нарізною танковою гарматою.

Завдяки колісній базі ці машини мають високу мобільність. AMX-10 можуть використовуватися для виконання розвідувальних завдань, а також для вогневої підтримки піхоти під час бою.

Колісні танки AMX-10 RC перебувають на озброєнні Франції з 1981 року та брали участь у чисельних бойових операціях в Перській затоці, в Афганістані та Сахелі.

Загалом на озброєнні французької армії перебуває 247 колісних танків AMX-10. Відомо, що міністерство оборони Франції має намір повністю замінити парк цих бронемашин на більш сучасні колісні танки «Ягуар», котрі вже починають надходити в окремі підрозділи.

AMX-10 RC має колісну формулу 6×6 та оснащена системою гідропневматичної підвіски зі змінним дорожнім просвітом і нахилом завдяки якій та може ефективно ховатись у складках місцевості.

Бронемашина озброєна 105-мм нарізною танковою гарматою 105/47 F2 MECA, здатною стріляти на дальність до 2000 метрів. До боєкомплекту гармати входять власні боєприпаси калібру 105×527R серед яких є бронебійні підкаліберні, кумулятивні та осколково-фугасні. Гармата здатна боротись з важкою бронетехнікою виробництва СРСР.

Окрім гармати бронемашина озброєна двома кулеметами калібру 7,62 мм.

AMX – 10 RC має протикульне бронювання виконане із алюмінію з додатковими сталевими екранами високої твердості. Вага колісного танку становить 20 тонн, що на дві тонни легше за український бронетранспортер БТР-4.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...