Французький генерал прокоментував ідею Макрона про участь у війні в Україні

Гучні заяви президента Франції Еммануеля Макрона про відправлення військ в Україну не мають під собою реальної основи. Французькі збройні сили наразі не готові до інтенсивних бойових дій, які відбуваються на фронті в Україні. Про це заявив французький генерал у відставці Крістоф Гомар в інтерв’ю Boulevard Voltaire, передають Патріоти України.

"Макрон говорить багато слів, але за ними мало дій. Фактично, ми можемо прочитати три повідомлення. Попередження для французів: "Обережно, ми можемо туди поїхати". Звернення до інших країн Європи: "Напевно, нам варто переозброїтися". Але все одно Франція цього досі не робить, тому давайте зберігати спокій. І третій меседж, адресований росіянам: "Будьте обережні в тому, як далеко ви заходите, тому що врешті-решт ми вас зупинимо або принаймні спробуємо це зробити", – заявив Гомар, який наразі представляє опозиційну правоконсервативну партію "Республіканці".

За словами генерала, Макрон досі не зробив жодних практичних кроків, аби підготувати французьку армію до можливої участі у війні в Україні. Франція досі не змінила оборонну стратегію і продовжує скорочувати кількість озброєння, а саме танків і винищувачів Rafale. До того ж для інтенсивних бойових дій потрібні запаси зброї та боєприпасів, яких наразі у Франції немає.

Генерал Гомар навів приголомшливі цифри щодо обороноздатності Франції:

ВПК Франція виготовляє близько 3 тисяч снарядів на місяць, ЗСУ на фронті витрачають цю кількість за один день;

на озброєнні Франції є 220 бойових танків, а у 1991 році їх було не менше 1200 одиниць.

"Сьогодні Франція не має засобів для ведення війни високої інтенсивності. У Франції, безумовно, є всі сучасні військові можливості, навіть якщо вона не має протисупутникової зброї, гіперзвукової зброї або надшвидкісних ракет. З іншого боку, ми ясно бачимо, що потрібна зміна формату, зміна моделі. Ми маємо створити армію, яка буде готова вести інтенсивну війну", – зазначив генерал.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти в Вовчанську застрелили інваліда, який не міг ходити (відео)

субота, 18 травень 2024, 13:14

Прокуратура Харківської області повідомила в Telegram 17 травня, що відкрила кримінальне провадження за фактом розстрілу окупантами особи з інвалідністю у прикордонному Вовчанську. Про те, що росіяни розстріляли чоловіка в інвалідному візку в окуповані...

"Ніколи не думав, що буду так робити": Киянин під'єднав смарт-унітаз до повербанка через відсутність світла (відео)

субота, 18 травень 2024, 12:59

У Києві місцевий мешканець під'єднав свій електронний унітаз до повербанка у результаті відсутність електроенергії через ракетні атаки російських окупантів по критичній інфраструктурі по всій Україні. Відповідне відео опублікував Telegram-канал "Боже, ...