"Генерал просто не знав, що був жінкою": Вчені зробили гучну заяву щодо відомого польсько-американського героя

Генерал Казимир Пуласький, який у 18 столітті воював за свободу польського та американського народу, міг бути жінкою або інтерсексом.

Казимир Пуласький

Вчені ще 20 років тому дізналися про жіночі характеристики скелета генерала, однак не змогли довести що рештки належать саме йому. Тепер тест ДНК показав — скелет належав саме Казимиру Пулаському, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

Кістки генерала зберігалися у металевому контейнері під пам'ятником в американському штаті Джорджія. Дослідити їх вченим вдалося лише після тимчасового демонтування цього пам'ятника.

За словами судового антрополога Чарльза Мербса, під час дослідження решток Пуласького судмедексперт Карен Бернс сказала йому: "Іди й не виходь з криком".

"Я зайшов і одразу побачив, про що вона. Скелет був жіночим", — розповів Мербс.

Учені підтвердили, що кістки генерала не підмінили чужими. Вони вивчили травми скелета, отримані під час їзди та битв. Після цього Мербс і Бернс зробили тест-ДНК і порівняли його з рештками двоюрідної онучки Пуласького — під час другого тестування (перше провели раніше, але тогочасні технології не надали ніяких результатів) ДНК скелета генерала була "ідентична" двоюрідній онучці.

Доктор Мербс наголосила, що Пуласький, якого виховували як чоловіка, вочевидь не знав, що був жінкою або інтерсексом — лише, "що щось було не так".

"У ті часи вони просто не знали", — зазначила Мербс.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...

Минулого року Байден міг досягти з китайцями компромісів по завершенню бойових дій в Україні. Але зараз вони вже ні про що з ним домовлятися не будуть, - Віктор Андрусів

субота, 27 квітень 2024, 0:00

"Китай і проблема завершення війни. Від самого початку війни Китай був союзником РФ. Але не від самого початку він брав у ній активну участь. Зрозуміло, що китайці щиро вірили в "Київ за три дні", і в їхній прямій допомозі потреби не було. Але після ро...