Генерал Тарнавський розповів про настрій українських військових і прокоментував чутки про конфлікт між Зеленським та Залужним

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський, коментуючи моральний стан українських військових, заявив, що деякі його втрачають, деякі його підтримують, передають Патріоти України.

«Стосовно морального стану — так, деякі втрачають, деякі його підтримують. Тут є поняття таке — психологічна допомога, моральна допомога. Десь є втома — ми проводимо відповідні кроки, щоб підказати, підтримати», — сказав він в інтерв'ю ВВС.

За його словами, у цьому напрямку дуже добре спрацьовує підтримка товариша, підтримка близьких. «Тому сьогодні як ми з цього питання виходимо — десь відпустка, десь відпочили. Знаєте, гуртом і батька легше бити», — сказав він.

Коментуючи інформацію про конфлікти між президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Валерієм Залужним, Тарнавський заявив, що «армія вона поза політикою, поза тими розмовами, які точаться навколо армії».

«Я не бачу проблем чи якихось сутичок між тією чи іншою посадовою особою. Ані мене, ані військових це не цікавить», — додав він.

Валерій Залужний у резонансній серії матеріалів The Economist заявив, що війна переходить у виснажливу для України позиційну фазу. В Офісі президента після цього зробили кілька заяв із непрямими запереченнями генералу.

3 листопада з’явилася інформація про те, що командувача Сил спеціальних операцій Віктора Хоренка звільнили без відома самого Хоренка і Залужного. В Офісі президента заявили, що це Рустем Умеров вніс подання про звільнення командувача згідно із законодавством.

26 листопада депутатка від Слуги народу Мар’яна Безугла заявила, що військове командування України «має піти», оскільки воно не надало «жодного плану задуму на 2024 рік».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...