"​Генерал Залужний сказав в інтерв'ю The Economist саме те, що треба зараз Україні", - Голобуцький

"Генерал Залужний сказав в інтерв'ю the Economist саме те, що треба зараз Україні: нам потрібна зброя і боєприпаси, якомога більше зброї і боєприпасів, бо за достатнього забезпечення звільнення території від окупантів - цілком доступна задача", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"У нас достатньо людей, і я чітко бачу, що я маю. Я маю достатньо. Мені не потрібно ще сотні тисяч. Нам потрібні танки, нам потрібні БМП, БТРи. І нам потрібні боєприпаси. Зверніть увагу, я зараз не говорю про винищувачі F-16.

Я знаю, що можу перемогти цього ворога. Але мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць. Тоді, я думаю, абсолютно реально вийти на рубежі 23 лютого.
Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не маю жодних сумнівів, що вони знову підуть на Київ. ...[Це] може відбутися в лютому, в кращому випадку в березні, а в гіршому - в кінці січня
...Найголовніший досвід, який у нас був і який ми сповідували майже як релігію - росіян і будь-яких інших ворогів треба вбивати, просто вбивати, і головне - не боятися це робити. І це те, що ми робимо".
==
Головнокомандувач чітко позначив загрози і не менш чітко - свої реальні можливості. Це той формат, котрий зрозумілий союзникам, з чим вони можуть працювати, від чого відштовхуватись.
І "росіяни з 200 000 мобілізованих знов підуть на Київ, я не маю жодних сумнівів" - це не для залякування української аудиторії. Це щоб союзники орієнтувались, яким загрозам доведеться протистояти найближчим часом. Яка зброя найкраще відповідає таким потребам. І якомога оперативніше забезпечували цією зброєю ЗСУ.
Генерал говорить конкретними цифрами щодо конкретного реального озброєння - танків, БМП, гаубиць і снарядів. F-16 і решту він не чіпає. Не "всього і побільше" (хоча ми би не відмовились) - а конкретний перелік з цифрами. Це той формат, з яким може працювати НАТО, з яким може працювати Конгрес США, з яким можуть працювати військові відомства Європи.
Про ППО, котрі необхідні для інших задач, генерал Залужний сказав окремо і так само чітко: "...Якщо [енергосистема] буде зруйнована... тоді почнуть замерзати солдатські дружини і діти. В якому настрої будуть бійці, можете собі уявити? Без води, світла і тепла, чи можна говорити про підготовку резервів, щоб продовжувати воювати? [ППО] треба нарощувати. "Насамс", "Айріс-Т". Нам потрібні десятки таких систем".
Висновок: це правильне інтерв'ю головнокомандувача воюючої держави, чітко орієнтоване на союзників і їхні ресурси. Саме тому не треба сприймати його як залякування українських цивільних".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...