"Генерал Залужний, вітаю з посадою. Ви потрапили у пекло": Ветеран-доброволець та офіцер запасу Мирослав Гай розповів, що чекає на нового главкома ЗСУ

Мирослав Гай

Відомий волонтер Мирослав Гай вважає, що нового Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного чекає надважкий шлях.

«Я не знаю жодного полководця, якого б не критикували, — пише Мирослав Гай на своїй сторінці у соцмережах. — Муженка піддавали ніщивній критиці, але тепер ми згадуємо період його керівництва, як героїчний, коли тримався ДАП та звільнялися окуповані території.

Муженка звільнили таємно, під час міжнародної зустрічі у країнах НАТО, і тим самим принизили. Не залишивши ані охорони, ані власного транспорту.

Період Руслана Хомчака більшість сприймає, як період застою, режиму припинення вогню, який так і не відбувся, невеликої паузи, коли загиблих трохи менше, але так само, як у міжнародної коаліції в Іраку, ще й без геноциду, тільки без міжнародної коаліції. Я певен, що період Хомчака ми будемо сприймати, як найбільш мирний у цій війні. Саме цим він і залишиться в історії, попри всі скандали, які були і ще будуть.

Хомчака звільнили перед етапом міжнародних навчань спільно з Україною, які мають бути зараз, та перед великими навчаннями Росії, що несуть нам загрозу — Захід 2021. І це серйозне питання. Але забезпечили посадою у РНБО.

Далі тепер новий Головнокомандувач — генерал-майор Валерій Залужний. Це фаховий офіцер, бойовий генерал, шанована мною людина. Його чекає надважкий шлях.

Росія нарощує оперативні спроможності. Обстрілює наші КСП батальонів. Він знає все це і більше.

Державне оборонне замовлення не виконується вже більше півроку.

Не закуповуються берці, снаряди, не роблять нову техніку, повністю заморожені відпускні, підйомні на житло. У мене в багажнику деталь для лагодження мотору БТРу однієї з рот рідної бригади, яку я знайшов приватно, бо бригаді йти на бойові. Не платять відпускні, медичні, одноразову допомогу скоротили.

Ворог це все знає, бо він всередині країни. Політична влада слабка і корумпована…

З усім цим треба буде мати справу новому Головнокомандувачу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...