Генерали російської армії готують внутрішній "переворот" у Міноборони, - ISW

Командири російської армії критикують своє керівництво, намагаючись його скинути. Опозиційна "фракція" у міністерстві оборони Росії, ймовірно, намагається змістити вищих військових чиновників, публічно критикуючи їхні дії, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські блогери скаржаться, що заступник міністра РФ оборони генерал-полковник Юнусбек Євкуров кілька місяців тому побував на херсонському напрямку й не виконав обіцянки виділити окупантам до 150 катерів для захисту островів у дельті Дніпра. Нестача плавзасобів спонукала колаборанта, колишнього "регіонала" і ексмера Херсона Володимира Сальдо, якого Кремль призначив "головою" окупаційної адміністрації Херсонської області, в середині квітня почати реквізувати цивільні катери для використання у військових цілях РФ", – сказано в повідомленні.

Критика блогерів на адресу Євкурова почалася одразу після звільнення 27 квітня заступника міністра оборони Росії в тилу генерал-полковника Михайла Мізінцева.

"Мізінцева звільнили після того, як командувач Повітряно-десантних військ РФ і пов'язаний з приватною військовою компанією "Вагнер" генерал-полковник Михайло Теплинський проінспектував війська Північного флоту, виявивши серйозні проблеми із постачанням", – зазначають аналітики.

Теплинський прийняв на себе командування російськими військами на півдні України в середині квітня і, можливо, використовує своє нове призначення для звільнення чиновників міноборони Росії, мотивуючи це тим, що вони не спроможні належним чином постачати війська.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд "турбуючих" напрямків: Суми, Харьків... - Костянтин Машовець

понеділок, 6 травень 2024, 4:15

1. На даний момент, діюче на цьому напрямку угрупування військ противника (УВ) "Север" продовжує процес свого оперативного розгортання (він ще не завершенний). . Але, загалом, багатьох це турбує. Особливо, у контексті, так званого, "великого літнього ...