Гігантського монстра з 10-метровими щупальцями спіймали на камеру у морській глибині (відео)

Вчені надзвичайно раді, що вдалося зафільмувати монстра-фантома.

Ученые сняли на глубине гигантского монстра с 10-метровыми щупальцами. ВИДЕО

Американські вчені розповіли про свою недавню знахідку з морських глибин - величезну медузу з гігантськими щупальцями. Про це повідомляє сайт 9news, передають Патріоти України .

Дослідникам інституту акваріуму Монтерей-Бей (MBARI), що знаходиться в Каліфорнії, вдалося зняти медузу за допомогою підводного апарату на дистанційному управлінні.

Вчені надзвичайно раді тому, що вдалося нарешті сфотографувати морську тварину. Адже незважаючи на те, що гігантська медуза є досить поширеною у світовому океані, вона рідко трапляється людям, ховаючись на великій глибині.

Офіційна назва медузи-фантома – Stygiomedusa gigantea. За 110 років люди спостерігали її близько 100 разів, причому вважається, що вона широко поширена у всьому світі. Морську тварину помічали найглибших частинах світового океану, крім Арктики.

Stygiomedusa gigantea вважається однією з найбільших підводних жителів. Ширина “тулуба” медузи, що формою нагадує парасольку, становить близько метра завширшки, а довжина щупальців – майже 10 м завдовжки.

Медузи - одні з найпоширеніших істот, що мешкають у глибокому морі. Їхнє желеподібне тіло витримує неймовірно високий тиск, тому вони можуть мешкати на великій глибині.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Замінить Leopard 2 і Leclerc: Німеччина і Франція домовились створити танк нового покоління

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:44

Німеччина та Франція хочуть спільними зусиллями створити танк нового покоління до 2040 року. У п’ятницю міністри оборони двох країн заявили про перехід до наступної фази проекту. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Зазначається, що у 2017 ...

Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їхній час добігає кінця, - Forbes

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:16

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...