HIMARS України націлились на мобільні пускові дронів РФ

Українські реактивні установки HIMARS почали уражати російські мобільні пускові безпілотників. Військовий, який підписаний у соцмережі як «Зовнішній пілот», розповів, що одну з таких пускових вдалося виявити за допомогою українського безпілотника «Лелека». Окупанти намагалися заховати мобільну пускову у лісовій посадці. Ця установка зроблена на базі звичайного причепа, який перевозить позашляховик. «Не знаю, що саме це за транспорт був, але пересувався на ньому екіпаж Zala-421. Вже не пересувається», – розповів військовий.


Розвідувальні безпілотники типу Zala-421 мають великий різновид, їх виготовляє російська компанія ZALA AERO.

За допомоги «Лелеки» на російську позицію навели американську реактивну установку М142 HIMARS, яка знищила пускову та позашляховик росіян.

Знищена російська мобільна пускова установка безпілотників Zala-421 на Запоріжжі. Вересень 2023. Україна. Фото: «Зовнішній пілот»

Подібні пускові установки складаються з катапульти на причепі. Машину намагалися ховати за допомогою маскувальної сітки.

Хоч установка й зроблена під один пуск, проте після пуску дрона вона може відразу змінювати позицію.

За даними аналітика Paulius Zaleckas, цю пускову уразили біля населеного пункту Покровське, яке неподалік міста Токмак на Запоріжжі.

Місце ураження російської мобільної пускової установки безпілотників

Також раніше стало відомо, що російську окупанти пристосували баражуючі боєприпаси «Ланцет» під використання з цих мобільних пускових.

Російські баражуючі дрони «Лaнцет» стали однією з найбільших небезпек, з якими стикається українське військо.

Російська мобільна пускова установка баражуючих боєприпасів «Ланцет» в кадрі українського безпілотника. Літо 2023. Україна. Фото: @externalPilot

Своєю чергою оборонно-промисловий комплекс України розробив новий баражуючий боєприпас «Перун».


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...