HIMARS України уразив новий комплекс РФ "Ястреб-АВ" (відео)

На Херсонщині українські військові влучно уразили новий російський комплекс артилерійської розвідки 1К148 «Ястреб-АВ».

Для ураження комплексу військові застосували американську реактивну установку М142 HIMARS.

Вогонь по комплексу корегували за допомогою розвідувального безпілотника, який слідкував за росіянами.

У результаті HIMARS зміг влучно уразити двома ракетами GMLRS цей російський комплекс.

Тільки нещодавно у міноборони Росії заявили, що підрозділи російських окупаційних сил отримали на озброєння комплекс артилерійської розвідки 1К148 «Ястреб-АВ».

Характеристики комплексу артилерійської розвідки 1К148 «Ястреб-AВ» не розкриваються.

До армії РФ він почав надходити нещодавно, випробування завершили тільки наприкінці 2021-го або на початку 2022 року.

Радіолокаційний комплекс з фазованими антенними решітками здатний в автоматичному режимі відстежувати траєкторію снарядів, випущених артилерією супротивника, визначаючи точні координати позицій.

Комплекс 1К148 «Ястреб-АВ» розміщується на чотиривісному шасі БАЗ-6910-025. Задня частина шасі віддана під розміщення антенного поста з полотном великої площі.

Комплекс радіолокації розвідки вогневих позицій артилерії «Ястреб-АВ» на колісному шасі БАЗ-6910-025 (8х8)

При цьому у серпні цього року командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» повідомляв, що військові знищили російську станцію РЛС комплексу «Ястреб-АВ». Тоді відеопідтверджень цьому не надавалось.

«Маємо успіхи на Таврійському напрямку. Знищено 18 одиниць військової техніки противника. Зокрема, 1 радіолокаційну станцію “Ястреб-АВ», – повідомляв бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Російський комплекс «Ястреб-АВ» в камері українського безпілотника. Серпень 2023. Україна. Кадр з відео Віктора Кевлюка

Зараз боротьба з артилерією противника стала одним із ключових завдань у військовій справі. Протибатарейні РЛС виявляють ракету або снаряд безпосередньо і по кількох точках траєкторії обчислюють її, визначаючи як розташування вогневої позиції ворога, так і місце падіння снаряда.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 26 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 8:06

Сьогодні 26 вересня. Триває 946-та доба оборони України проти російської навали. Які нові атаки готує ворог у цьому стратегічно важливому регіоні на півдні Донецької області? Яких втрат зазнає російська армія, намагаючись захопити Вугледар? Чи зможуть ...

Народні прикмети на 27 вересня. Що цього дня традиційно їли українці, аби вдома був достаток

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:05

27 вересня за новим церковним календарем (10 жовтня за старим) - день пам'яті мученика Каллістрата і його побратимів, Гімнасія та інших. За старим календарним стилем - Воздвиження Хреста Господнього, а також день пам'яті святителя Іоанна Златоуста і Лі...