Глава МЗС Польщі припустив, у якому разі російські генерали можуть "прибрати" Путіна

Сікорський нагадав, що існує ланцюжок командування від міністерства оборони й Генерального штабу для використання ядерної зброї. Тому він не виключає, що самі генерали можуть ослухатися диктатора. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що наразі немає жодних доказів про застосування Росією ядерної зброї. Про це він сказав в інтерв’ю Bild, передають Патріоти України.

"Немає жодних доказів того, що боєголовки витягли зі сховища. Ми заздалегідь знали б, якби вони це зробили. … Це не та зброя, яка з'являється у нього одним натисканням кнопки. Існує нормальний ланцюжок команд від Міністерства оборони та Генерального штабу для її застосування", – сказав Сікорський.

За словами польського міністра, Путін має переконати своїх генералів виконати такий наказ. Адже ці генерали будуть знати, що виконання такого наказу означає стати військовим злочинцем. "Тоді їхній вибір буде – або виконати такий наказ, або позбутися Путіна", – вважає глава МЗС Польщі.

Крім того, він нагадав, що США "дуже рішуче" попередили Росію, що використають свою конвенційну зброю "для знищення будь-якої російської цілі на окупованих територіях України", якщо РФ піде на ядерний удар. "Я думаю, що це сильний фактор стримування", – додав Сікорський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Досягли цілей СВО": Росіяни розгортають нові морги на ТОТ для трупів окупантів, ліквідованих на Харківщини

вівторок, 14 травень 2024, 23:27

Через активізацію наступальних дій та зростання втрат ворога росіяни розгортають додаткові морги на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. Активісти зазначають, що нові морги...

Держсекретар США Блінкен виконав у київському барі відому американську пісню (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 23:14

Держсекретар США Ентоні Блінкен виконав у київському барі «БарменДиктат» пісню Ніла Янга Rockin' In The Free World. Відповідне відео опуліблікував Майкл Бірнбаум, репортер із питань національної безпеки, який висвітлює дипломатію та Державний департаме...