Глава ЦРУ таємно відвідав Китай минулого місяця для переговорів із китайською розвідкою, - ЗМІ

Глава ЦРУ Вільям Бернс таємно відвідав Пекін минулого місяця для переговорів з офіційними особами Китаю. Про це повідомляє Financial Times із посиланням на п’ятьох людей, знайомих із ситуацією, передають Патріоти України.

За даними джерел, Бернс, колишній високопоставлений дипломат, якому часто довіряють делікатні закордонні місії, їздив до Китаю для переговорів з офіційними особами.

Білий дім і ЦРУ відмовилися від коментарів. Але один американський чиновник сказав ЗМІ, що Бернс зустрічався з представниками китайської розвідки під час поїздки. «Минулого місяця директор Бернс побував у Пекіні, де зустрівся з китайськими колегами і наголосив на важливості підтримки відкритих ліній зв’язку каналами розвідки», — сказав представник США.

Кілька людей, знайомих із ситуацією, зазначили, що торік президент США Джо Байден також таємно відправив Бернса переконати тодішню спікерку Палати представників Ненсі Пелосі не їхати на Тайвань.

16 травня глава Пентагону Ллойд Остін говорив, що США незабаром відправлять Тайваню додаткову допомогу у сфері безпеки.

14 травня тайванські військові виявили уламки, ймовірно, китайського метеорологічного аеростата на одному з островів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...