"Главу МЗС Білорусі отруїли": Піонтковський розповів, чому вважає смерть Макея підозрілою

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський розповів про те, що могло стати причиною смерті міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея. На думку експерта, це дуже важливий сигнал. Так, в ефірі FREEДОМ Піонтковського попросили прокоментувати інформацію від американських розвідників про те, що Кремль вже нібито затвердив фізичне усунення Лукашенка, передають Патріоти України.

Зараз, коли стало відомо про раптову смерть Макея, виникає резонне питання про те, чи є закономірність між усім цим. На думку Піонтковського, смерть Макея виглядає дуже підозрілою: "Ось коли ще в далекому 1948 році Сталін наводив порядок в іншій своїй васальній державі, Чехословаччині, то першим поштовхом повороту було вбивство прозахідного міністра закордонних справ Масарика, його викинули з вікна... Макея, мабуть, просто отруїли. Я майже впевнений, що усунення Макея - це акції Москви, вони завжди його ненавиділи, завжди звинувачували його за багатовекторність Лукашенка".

Піонтковський зазначив, що та рішучість, з якою Кремль пішов на цю "акцію", дає йому серйозні підстави для припущень, що у американських спецслужб є серйозні аргументи, щоб говорити про бажання Путіна усунути Лукашенка. За словами політолога, Кремль завжди був роздратований вчинками Лукашенка. Він "відчайдушно пручався поглинанню" Білорусі Росією, вважає експерт. Лукашенко був готовий "служити вірно" Путіну, але не хотів перетворюватися на "мінського секретаря".

"Мотив злочину є, ліквідація міністра закордонних справ - це дуже підозріла ознака", - вважає Піонтковський.

За словами політолога, Лукашенко відчайдушно "петляє" вже 9 місяців, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Він готовий на все: на російські війська на його території, на удари зі своєї території, але не на участь своєї армії у війні. Публіцист зазначив, що Лукашенко підозрює про те, що все це обернеться проти нього самого.

"Всі помітили: Путін робить божевільні, відчайдушні, самогубні вчинки після публічних принижень, але він дуже тонкошкірий в цьому плані. Ви пам'ятаєте, після Самарканда... Він зробив всі найбожевільніші кроки: і мобілізацію, і анексію з референдумами, навіть "Північні потоки" підірвав", - нагадав політолог і додав, що зараз Путін незадоволений поведінкою Лукашенка, який "не потішив" його бажання.

Однак у Путіна вже була можливість усунути Лукашенка, додав Піонтковський. Але тоді кривавий диктатор втратив цей шанс, бо поставив вище цієї мети свої особисті амбіції. Путін не хотів "падіння диктатора" під час виборів у Білорусі, а тому не наважився ліквідувати Лукашенка. Зараз же, за словами політолога, кривавий диктатор за крок від "стрибка у прірву".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...