"Голь на выдумку хитра": Окупанти з залишків БМП-1 зробили колісну гармату (відео)

Російські майстри з залишків бронемашин БМП-1 почали роботи колісні гармати. У telegram-групі «Russia no context» показали випробування подібної причіпної гармати, передають Патріоти України.

Окупанти взяли від БМП-1 73-мм гладкоствольну гармату 2А28 «Гром», яку встановили на колісну базу. Колісну базу, ймовірно, росіяни взяли від автоматичного міномета 2Б9 «Васильок». Гармати могли взяти від знищенних в Україні бойових машин піхоти. До боєкомплекту 73-мм гармати входять два типи боєприпасів: бронебійні ПГ-15В та уламково-фугасні ОГ-15В.

Дальність прямого пострілу гармати становить 750 метрів, а максимальна по параболічній дузі – 1300 метрів. «Максимальна дальність 4 км із закритих позицій можлива, якщо екіпаж добре навчений і коригування ведеться з дрона», – йдеться у повідомлені.

Ймовірно, російські військові будуть використовуватися колісний варіант гармати 2А28 «Гром» для підтримки піхоти та при оборонних діях. Проте уламково-фугасні ОГ-15В доволі дефіцитні, а використання бронебійних ПГ-15В не завдасть значної шкоди українським позиціям.

Ствол зброї 2А28 – моноблок. Ствол вгвинчений у казенну частину, у якій встановлено клиновий затвор.

Для утримання затвора у відкритому положенні та вилучення з комори стріляних гільз у казенній частині встановлені викидачі, роботу яких добре видно на оприлюдненому відео.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Партизани провели диверсію на Уралі, зупинивши рух залізничних составів із боєприпасами КНДР (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:00

Партизанам руху опору "АТЕШ" вдалося провести успішну операцію на Транссибірській залізничній магістралі під Єкатеринбургом. У результаті було здійснено підрив залізничного полотна, яким здійснювалася доставка північнокорейських боєприпасів. Про це пов...

Не ховайтесь за людей!

п’ятниця, 5 липень 2024, 11:45

Зранку телеграм-канали, особливо з пулу президентського офісу, поширюють цитатник інтервʼю Зеленського виданню "Bloomberg". Окрім вихвалянь Єрмака, вимог до союзників і скарг на життя проводиться цікава думка. . Мовляв, для зміни української території ...