Голова ДОТ Жумаділов уклав договір з компанією з орбіти Гринкевичів щодо закупівель для ЗСУ, - Назар Приходько

Голова Державного оператора тилу (ДОТ) Арсен Жумаділов уклав прямі договори з ТОВ "Буський консервний завод" підприємця, наближеного до підозрюваної у корупції родини Гринкевичів. Про це заявив журналіст, політичний експерт Назар Приходько на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України.

"Голова ДОТ пан Жумаділов, який провалив двоє останніх торгів Prozorro, вирішив повернутися до практики прямих договорів і привів за руку "нових" постачальників. "Нових" свідомо беру у лапки, бо це представники родини Гринкевичів, які роками сиділи на тендерах МОУ", - написав Приходько.

аніше у Нацгвардії вже критикували якість продукції цього підприємства. А Гринкевичі, після відкриття на них кримінальних проваджень, почали переписувати майно саме на засновника ТОВ "Буський консервний завод" Олександра Лапшина. Зокрема, як встановили журналісти-розслідувачі, у травні 2023 Світлана Гринкевич придбала дві квартири у Новопечерських Липках у Києві на 50 та 123 квадратних метри по сусідству. Тоді схожі апартаменти коштували 20 млн гривень.

"Через день після арешту Ігоря Гринкевича, 31 грудня, Світлана взяла кредит на 5 мільйонів гривень у Олександра Лапшина. А 2 січня вона наклала через цей кредит обтяження на обидві квартири у нотаріуса. Іпотекотримачем обох квартир є Олександр Лапшин. Відповідно, поки Світлана Гринкевич не поверне борг, квартира є недоступною для арештів і конфіскацій", - розповів Приходько.

За його словами таким чином "наче і міністр на коні, і Гринкевичі біля корита залишилися… Залишається тільки оцінити високий професіоналізм ДОТ, їхнє глибоке знання ринку та принципову позицію щодо боротьби з корупцією", - зазначив експерт.

Нагадаємо, через заскладні умови для постачальників з бокуголови "Державного оператора тилу" Арсена Жумаділова 6 березня вже вдруге були зірвані харчові тендери на постачання їжі до ЗСУ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького