Голова Харківської облради зустрічала Новий рік у Франції, оформивши собі дистанційну роботу, - Ігор Мосійчук

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко використовувала службове авто та водія для вивозу за кордон членів своєї родини, і зустрічала новий рік на Лазуровому узбережжі Франції, оформивши собі "дистанційну роботу". Про це заявив колишній народний депутат Ігор Мосійчук, передають Патріоти України.

За його словами, 9 грудня 2022 в пункті пропуску Краківець службове авто голови Харківської облради Skoda Super B (із номерним знаком АХ 0044 НЕ) під керуванням відомчого водія Єгорової-Луценко Валерія Ключка "перетинало кордон з наступними пасажирами: Надія Оберемок – мати Єгорової-Луценко, Олена Наумкіна – сестра Єгорової-Луценко та 2 сина Єгорової-Луценко".

"Тобто, голова Харківської обласної ради за кошти обласного бюджету вивезла на службовому авто за кордон на відпочинок чи можливо задля отримання статусу біженців свою родину", – зазначив Мосійчук.

Він додав, що 27 грудня 2022 "Єгорова-Луценко відправляє сама себе на дистанційну роботу, сідає в авто під керуванням водія Валерія Ключко і… їде зустрічати Новий рік на Лазурне узбережжя Франції, де її чекає чоловік – "французький біженець" Віталій Луценко та куплений ними під час війни ресторан в Каннах".

"Добре дистанційно "попрацювавши" на морському узбережжі, 09.01.2023 пані головиха облради повертається в Україну", – додав Мосійчук.

"Всі ТРИ зафіксованих нами випадка використання майна та коштів громад області в особистих інтересах (чоловік, родина, відпустка) підтверджують системність зловживання службовими повноваженнями в особистих та інтересах третіх осіб з нанесенням значної матеріальної шкоди і факти розтрати коштів обласного бюджету", – обурився Мосійчук.

Раніше Мосійчук повідомляв, що сім'я Єгорової-Луценко володіє рестораном MIDI AU SOLEIL та нічним клубом No Name на Лазуровому узбережжі Франції, у Ніці та Каннах. Крім того, за інформацією Мосійчука, чоловік Єгорової-Луценко Віталій Луценко володіє нерухомістю у Франції.

У жовтні 2022 Віталій Луценко виїхав за кордон на службовому авто дружини, за кермом якого перебував відомчий водій голови Харківської облради Валерій Ключко. Метою поїздки у ЗМІ називали укладання Луценком угоди про право власності на ресторан MIDI AU SOLEIL. В'їхавши до Франції, Віталій Луценко приховав від антикорупційних органів цієї країни свій сімейний стан.

У Харківській ОВА зазначили, що Валерій Ключко протягом 2022 року тричі вносився до системи "Шлях" для перетину державного кордону як волонтер. Після того, як інформація про поїздки та закордонне майно родини Єгорової-Луценко була оприлюднена ЗМІ, НАЗК розпочало моніторинг способу життя голови Тетяни Єгорової-Луценко та здійснює перевірку виконання нею актів законодавства з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Також перевірку щодо Єгорової-Луценко проводить НАБУ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...