Голова Пентагону Остін "маніпулює" - ціна на нафту падає від ударів по російських НПЗ, - політолог

Голова Пентагону Ллойд Остін порадив Україні зосередитися на атаках по цілях, які мають вплив на ситуацію на фронті, замість ударів по російських нафтопереробних заводах, адже це може «опосередковано вплинути на глобальну енергетичну ситуацію». Політолог Ігор Рейтерович в ефірі Radio NV розповів, чому ця заява — свідома або несвідома маніпуляція іі що насправді відбувається у світі з цінами на нафту, передають Патріоти України.

Мені здається, ці заяви свідчать про один момент. Мабуть, якимись закритими каналами, які залишаються (вони ж є, ми ж розуміємо, що це робиться або через експертів, або навіть через якісь державні установи, на кшталт посольства), вони певну інформацію, певну свою позицію з тих чи інших питань передають. Найімовірніше, для росіян це дійсно абсолютно критична ситуація.

До речі, було на днях повідомлення, що вони звернулися до Казахстану з проханням створити резерв палива. Прохання-вимога: Казахстан змушений буде потім постачати Росії паливо, якщо там почнуться реальні перебої.

Мабуть, вони цю позицію якимось чином, закритими каналами, донесли. Можливо, пригрозили знову якимись черговими «червоними лініями» і так далі. Тут вони дуже хитро зманіпулювали і зіграли на оцій передвиборчій кампанії, яка є в Сполучених Штатах, в якій тема палива відіграє певну роль.

Проблема в тому, що той же пан Остін, коли робить таку заяву, свідомо чи несвідомо маніпулює. В якому сенсі? Удари по нафтопереробним заводам не впливають на ціну нафти на зовнішніх ринках. А якщо і впливають, то виключно в бік її зменшення, а не збільшення.

Чому? Тому що, не маючи можливості переробляти цю нафту, Росія викидає більше нафти на зовнішній ринок, намагаючись таким чином фінансово компенсувати ті втрати, які вони внесуть від відсутності переробки. І продають вони, звичайно, її дешевше, тому що її більше з’являється.

Навпаки цим треба користуватися і підтримувати ті безпілотники, які летять в ці НПЗ, тому що, по факту, це може змусити Росію ще зменшити ціну на нафту. Але бачимо, що поки ця ідея, мабуть, не знайшла свого продовження. І Остін, і загалом багато інших західних політиків перебувають в певному полоні цієї тези про якусь міфічну, насправді, залежність одного від іншого. З цим треба працювати, на це треба відповідати, на це треба відповідним чином реагувати.

Тобто Україна не повинна казати: «Ми беремо це до уваги, ми припинимо це робити». А, до речі, Україна офіційно не визнавала факту завдання подібних ударів. Це «якісь безпілотники» туди летять. Але треба, зокрема з аргументами, пояснювати, що це маніпуляція, насправді, все відбувається по-іншому, і що такі удари жодним чином на ціни не впливають.

[А подорожчання пального у США] зав’язано на тому, що значна частина переробних заводів зараз з Сполучених Штатів різко стали на ремонт і на переобладнання. І ці заводи належать бізнесменам, які симпатизують (отут дивина!) Республіканській партії.

У них же ця історія суто передвиборча. І от пан Остін змушений, мабуть, деякою мірою політичну складову відпрацьовувати, розуміючи, що це може мати якісь наслідки, і робить такі заяви.

Але заява — це ж не якась вимога, це рекомендація. Тому ми можемо абсолютно спокійно робити, як колись казав міністр оборони Ізраїлю Моше Даян: «Американці нам дають зброю, гроші і поради. Гроші і зброю ми беремо, а від порад, при всій повазі, [відмовляємося]». Тому що ми самі розуміємо, як і що треба робити.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Нарешті справжня денацифікація": У Бєлгородській області "кадировець" розстріляв товаришів по службі і втік зі зброєю

четвер, 16 травень 2024, 22:06

У Бєлгородській області РФ російський військовий Заурбек Ахтаєв розстріляв трьох товаришів по службі і втік зі зброєю в руках. Про це свідчить оголошення про розшук в російських Telegram-каналах, на які звернув увагу український журналіст Денис Казансь...

"Бей своих, чтоб чужие боялись": Російська авіація за добу загубила над Бєлгородською областю три авіабомби

четвер, 16 травень 2024, 21:55

Станом на 16 травня російська авіація загубила над регіонами країни-агресора РФ й окупованими районами України щонайменше 39 боєприпасів, більшість із яких – фугасні авіабомби (ФАБ). Про це повідомляє російське видання Astra, передають Патріоти України...