"Головкома Залужного відправили у відставку, а тепер Верховний головнокомандувач констатує: підготовка до масштабного наступу провалена", - Борислав Береза

"Президент України Володимир Зеленський дав розлоге інтерв'ю для західного видання CBS News. Головний меседж - Росія незабаром піде у масштабний наступ, до якого ми не готові. Ніколи такого не було, і ось - знову. Коли головком Валерій Залужний наголошував, що треба проводити політику оборони, будувати й облаштовувати оборонні споруди та набирати 500 тис нових вояків - хто його слухав? Хто обіцяв 1 мільйон дронів на фронт - і де вони зараз? Чи контролює парламент це питання, адже армія за перші 3 місяці мала б уже отримати 250 тис дронів (чверть від мільйона), але так і не отримала. Хоча така кількість безпілотників могла б кардинально змінити ситуацію на фронті", - розповідає політик та громадський діяч Борислав Береза у своєму відеоблозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Однак головкома Залужного відправили у відставку, а тепер Верховний головнокомандувач констатує: підготовка до масштабного наступу провалена. Чи не варто було прислухатися до порад військового з досвідом, замість того, щоб змінювати його? Другий аспект інтерв'ю. Зрозуміло, Зеленський спрямовував свій меседж на західну аудиторію, щоб спонукати наших закордонних партнерів надати Україні додаткову допомогу. Однак - такий емоційний шантаж на третьому році війни вже якось... не працює. Інше питання - як ці заяви сприйняли наші захисники безпосередньо на фронті. Чи надихає це вояків? Навпаки, тепер вони почуваються людьми, яких просто принесуть у жертву - адже мобілізації немає, і ми, як сказав президент, до наступу не готові.

І це при тому, що в Україні понад 150 тисяч лише військових пенсіонерів, придатних поповнити лави ЗСУ. Це люди, яких держава навчила за кошт платників податків, однак мобілізувати їх без зміни законодавства - наразі неможливо. Але тут теж ситуація патова: депутати в парламенті просто не хочуть працювати. А без цього жодних змін очікувати годі.

Єдине, що могло б виправдати скандальну заяву Зеленського - якби все це виявилося блефом. Якби масштабна підготовка тривала, резервісти і новобранці проходили злагодження - і все це потужно й несподівано вдарило по ворогу під час його наступу. Але, на жаль - не з нашим щастям. Час шоу та інфантильних заяв минув, настав час дорослішати - і президенту, і його електорату".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 20 травня. Обережно з ножами та іншими гострими предметами

понеділок, 20 травень 2024, 7:05

Православна церква України 20 травня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Фалалея, Олександра та Астерія. За старим стилем сьогодні згадують явлення в небі Хреста Господнього в Єрусалимі. . 20 травня наші предки займалися посівом огірків. Для ці...

Дивне в замаху на Фіцо. Замішані російські спецслужби - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 6:15

Замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо влаштував місцевий письменник Юрай Цинтула, який пов'язаний з проросійськими силами. А західні спецслужби незадовго до замаху попереджали, що Росія готує провокації по всій Європі. Що задумав Путін? Про...