Головна проблема не в РПЦ, а в людях, які в усьому покладаються на священників, - Карл Волох

Економіка втрачає через карантин мільярди щодня, бо певна церква не готова заради своїх прибутків відмовитися від фінансових "жнив" на свята, але не все так просто...

"Уряд продовжив карантинні заходи ще на кілька тижнів. На відміну від інших, я не поспішаю критикувати це рішення, виходячи з презумпції, що йому (урядові) в першу чергу не вигідні ті економічні наслідки, які ми отримуємо внаслідок карантинних обмежень. А інформації щодо реальної ситуації з вірусом у країні, як і інструментів для оцінки цієї ситуації, у керівництва всяко більше", - пише блогер та бізнесмен Карл Волох на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Міністр охорони здоров'я Максим Степанов (відверто ефективніший і щиріший за обох своїх попередників) пов'язує стрибок кількості інфікованих у останні пару днів із подіями Вербної неділі в храмах відомого всім патріархату. І це, мабуть, слід вважати доведеним фактом, тим паче, що саме про такі наслідки від великих скупчень людей і відправлення певних обрядів попереджали спеціалісти як перед, так і одразу ж після тих подій.

Знаєте, яка алюзія з'являється в мене першою, коли згадую ці факти? Оповідання Чехова "Зловмисник" про селянина, який відкручував гайки на залізничній колії, щоб робити з них грузила для риболовлі. Уявляєте: економіка втрачає через карантин мільярди щодня, країна доводиться до буквально непрогнозованих наслідків, але уряд змушений продовжувати карантинні обмеження (на невизначений строк, бо стрибка захворюваності через великодні свята і його наслідків не можемо оцінити навіть приблизно), бо певна церква не готова заради своїх прибутків (неспівмірних із завданими збитками) відмовитися від фінансових "жнив" на свята.

Але про аморальність РПЦ ФСБ останні роки сказано багато - навряд чи тут щось додаси. Головна проблема - не в них. А в людях (так званій пастві), готових навіть рішення з питань життя і смерті делегувати священникам (рабинам, імамам), тобто, просто людям із своїми власними інтересами і вадами, котрі присвоїли собі право трактувати волю Творця (як би ми не ставилися до самого факту його існування).

Скажу більше. Якби я вірив у Творця всього сущого, який певним чином виявляє нам свою волю, то саме рівень захворюваності серед найревніших і найортодоксальніших вірян різних конфесій сприйняв би як знак, що така сліпа довіра до людей не є угодною Йому, що розумом і знаннями він нагородив людей не для цього. Чи я знову забагато від нас (вас) хочу? Здавалося б, і до чого тут політика?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...