"Головні події цієї війни ще попереду": Портников прогнозує, що протистояння Ізраїлю та ХАМАСу буде довгим

Вже на другий день Близькосхідної війни стає очевидним, яка кількість загроз для Ізраїлю ще може виникнути внаслідок нападу палестинського ісламського руху ХАМАС 7 жовтня. Тож головні події цієї війни ще попереду. Про це сказав журналіст Віталій Портников на своєму Youtube-каналі 8 жовтня, передають Патріоти України.

"Ранок почався із обстрілу території Ізраїлю з території Лівану. Як і слід було очікувати, в перші години після рейду ХАМАСу, до війни підключилася інша проксі-армія Ірану – ліванська шиїтська парамілітарна організація "Хезболла", яка ще й є однією з найбільш впливових політичних партій Лівану", – пояснив Портников.

За його словами, "Хезболла" не може не реагувати на дії ХАМАСу, тому що її небажання брати участь у війні проти Ізраїлю несхвально зустрінуть в Тегерані (столиця Ірану – ред.). Таким чином це може датися взнаки, як на особистому фінансуванні діячів цього угруповання, так і на політичних позиціях угруповання у світі радикальних організацій.

"Однак досі залишається незрозумілим, яку саме тактику обере "Хезболла" у цій війні. Чи обмежиться "Хезболла" виключно обстрілами території півночі Ізраїлю, або ж спробує здійснити рейди на територію Ізраїлю, користуючись тим, що більша частина бійців армії оборони Ізраїлю може бути задіяно в наземній операції на території Сектору Гази із намаганням знищити якомога більше терористів ХАМАСу. Тож головні події цієї війни ще попереду. І абсолютно логічно, що прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу підкреслив, що ця війна, на відміну від попередніх акцій Ізраїлю проти терористичної організації ХАМАС, буде довгою", – розповів журналіст.

Але і дії ХАМАСу проти Ізраїлю, як констатував він, ніколи не були такими масштабними, добре підготовленими та відчайдушними. "Прориватися через кордони Ізраїлю буде великою спокусою не тільки для "Хезболли", а і для радикальних організацій Сирії", – додав журналіст.

Також він зауважив, що питання Близькосхідної війни буде головним пріоритетом американської політики, адже є очевидним те, що криза на Близькому Сході загрожує і національним інтересам, зокрема, США, і економічній стабільності у світі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького