Головним підозрюваним у спробі антидержавних заворушень є колишній спецназівець Нацполіції та СБУ, - Бутусов

Це просто вражаюча історія. Головним підозрюваним у спробі антидержавних заворушень, про які заявив міністр Деніс Монастирський, є колишній спецназівець Нацполіці та СБУ Юрій Голубан! Ось він на фото з місця затримання. Також затриманий разом з ним колишній співробітник СБУ. За даними джерел Цензор.нет, слідство МВС підозрює, що Голубан намагався передати 850 тисяч гривень особам, які нібито мали на його замовлення вчинити низку провокацій для дискредитації державної влади.
Голубан став широко відомим після конфлікту під час громадської акції блокади торгівлі з окупованими територіями на Донбасі. Він тоді стикнувся на блок-посту з народним депутатом Володимиром Парасюком. У сутичці з Парасюком влада та керівництво МВС А.Авакова виступили на підтримку Голубана, президент П.Порошенко нагородив поліцейського орденом, а фракція Наролний фронт вивела його для виступу на трибуну Верховної Ради.

Але після розголосу терорист Ходаковський повідомив, що Голубан деякий час брав участь у діяльності загону терористів Восток, яким командував Ходаковський. Згодом з’явилось відео, де серед терористів Востока була фігура схожа на Голубана, а сам Голубан не зміг пояснити де він знаходився в ті дні, коли ймовірно перебував у складі Востока. Через скандал Голубана було звільнено у 2018 році. Але правової оцінки його діям та ймовірному перебуванню у лавах терористів не було дано.

Дуже скандальна історія, цікаво буде дізнатись деталі у суді на обранні запобіжного заходу. Якщо це не чергова сценарна постановка 95 кварталу, то справа може стати гучною. Подивимось у суді на аргументи слідства, бо після заяв по Вагнергейту, справі Шеремета, прес-конференції правоохоронців викликають обережне ставлення.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зверніть увагу: Путін стає дедалі більше схожим на Брежнєва (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 22:02

Сьогодні, 7 травня, у Росії відбулася п'ята за останню чверть століття так звана церемонія інавгурації Володимира Путіна. Після церемонії у соцмережах почали активно обговорювати схожість президента Росії Володимира Путіна і Генерального секретаря ЦК К...

Оце так: Швейцарські банки продовжують приймати від росіян перекази в рублях - джерело

вівторок, 7 травень 2024, 21:53

Попри на посилення Швейцарією правил банківського обслуговування громадян РФ, частина банків країни продовжує приймати з Росії великі перекази в рублях. Про це повідомляє Forbes із посиланням на свої джерела, передають Патріоти України. За словами одно...