Господині на замітку: Домашні пампушки - рецепт і варіанти заправки

Вони чудово доповнять будь-який суп або борщ.

На вихідних чимало господинь намагаються балувати свою родину не тільки домашньою випічкою, а й смачними основними стравами. Ідеальним доповненням до будь-якого супу будуть пампушки, передають Патріоти України з посиланням на theLime.

Інгредієнти для пампушок: вода (1 склянка), цукор (1 ст. л.), соняшникова олія (3 ст. л.), сіль (щіпка), сухі дріжджі (1 пакетик), борошно (3 склянки), яєчний жовток (1 шт.).

Приготування:

Розігріваємо воду - вона повинна бути близько 50-60°C.

Просіваємо через сито борошно.

Беремо миску і з'єднуємо в ній підігріту воду, масло, цукор, сіль, дріжджі і просіяне борошно.

Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не буде відставати від рук.

Скачує тісто в кулю, кладемо в посуд і накриваємо зверху чистим рушником або харчовою плівкою. Прибираємо в тепле місце на півгодини-годину.

Після цього поділяємо тісто на невеликі шматочки і скачуємо кульки розміром з куряче яйце.

Деко або форму для випічки змащуємо рослинною олією і розкладаємо кульки на відстані приблизно 1 см один від одного. Залишаємо на 20-30 хвилин для вистоювання.

Розігріваємо духовку до 200°C.

Змащуємо пампушки жовтком і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин.

Потім поливаємо пампушки соусом і подаємо до столу.

  • Часникова заправка

Інгредієнти: часник (3 зубчики), сіль (1 ч. л.), соняшникова олія (2 ст. л.), холодна вода (50 мл), кріп (пучок).

Приготування:

Часник очищаємо від шкірки, кріп або іншу зелень миємо й дрібно ріжемо.

У чашу блендера висипаємо часник, сіль, воду і рослинну олію. Подрібнюємо до однорідної консистенції, додаємо нарізану зелень.

Поливаємо нашою заправкою готові пампушки.

Смачного!

  • Луково-часникова підлива

Інгредієнти: цибуля (2 шт.), часник (3-4 зубчики), масло (2 ст. л.), вода (100-150 мл), сіль.

Приготування:

Цибулю і часник чистимо, цибулю нарізаємо півкільцями або соломкою.

Розігріваємо сковороду і обсмажуємо цибулю з рослинною олією до золотистого кольору.

Часник тремо на терці або пропускаємо через прес. Додаємо смажитися до цибулі.

Додаємо в сковороду воду, солимо, перчимо.

Тушкуємо на невеликому вогні ще 5 хвилин.

Подаємо до пампушок і борщу.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Шашлики 2.0": Урядовий квартал утік, а як щодо попереджень для решти? - Зоя Казанжи

п’ятниця, 22 листопад 2024, 15:46

"У США розроблена система попереджень для кожного стихійного лиха, щоб запобігти жертвам серед цивільного населення. Однак в Україні, навіть під час загрози обстрілом експериментальною російською ракетою, за звичкою, евакуйовується тільки влада. Чи дов...

Аналітики The Financial Times підрахували реальний мобілізаційний резерв України

п’ятниця, 22 листопад 2024, 15:19

Мобілізаційний резерв України на сьогодні становить 3,7 млн людей. А загальна кількість громадян чоловічої статі віком від 25 до 60 років – 11,1 млн. Про це йдеться в інформації на інфографіці видання The Financial Times, передають Патріоти України. У ...