Господині на замітку: Домашні пампушки - рецепт і варіанти заправки

Вони чудово доповнять будь-який суп або борщ.

На вихідних чимало господинь намагаються балувати свою родину не тільки домашньою випічкою, а й смачними основними стравами. Ідеальним доповненням до будь-якого супу будуть пампушки, передають Патріоти України з посиланням на theLime.

Інгредієнти для пампушок: вода (1 склянка), цукор (1 ст. л.), соняшникова олія (3 ст. л.), сіль (щіпка), сухі дріжджі (1 пакетик), борошно (3 склянки), яєчний жовток (1 шт.).

Приготування:

Розігріваємо воду - вона повинна бути близько 50-60°C.

Просіваємо через сито борошно.

Беремо миску і з'єднуємо в ній підігріту воду, масло, цукор, сіль, дріжджі і просіяне борошно.

Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не буде відставати від рук.

Скачує тісто в кулю, кладемо в посуд і накриваємо зверху чистим рушником або харчовою плівкою. Прибираємо в тепле місце на півгодини-годину.

Після цього поділяємо тісто на невеликі шматочки і скачуємо кульки розміром з куряче яйце.

Деко або форму для випічки змащуємо рослинною олією і розкладаємо кульки на відстані приблизно 1 см один від одного. Залишаємо на 20-30 хвилин для вистоювання.

Розігріваємо духовку до 200°C.

Змащуємо пампушки жовтком і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин.

Потім поливаємо пампушки соусом і подаємо до столу.

  • Часникова заправка

Інгредієнти: часник (3 зубчики), сіль (1 ч. л.), соняшникова олія (2 ст. л.), холодна вода (50 мл), кріп (пучок).

Приготування:

Часник очищаємо від шкірки, кріп або іншу зелень миємо й дрібно ріжемо.

У чашу блендера висипаємо часник, сіль, воду і рослинну олію. Подрібнюємо до однорідної консистенції, додаємо нарізану зелень.

Поливаємо нашою заправкою готові пампушки.

Смачного!

  • Луково-часникова підлива

Інгредієнти: цибуля (2 шт.), часник (3-4 зубчики), масло (2 ст. л.), вода (100-150 мл), сіль.

Приготування:

Цибулю і часник чистимо, цибулю нарізаємо півкільцями або соломкою.

Розігріваємо сковороду і обсмажуємо цибулю з рослинною олією до золотистого кольору.

Часник тремо на терці або пропускаємо через прес. Додаємо смажитися до цибулі.

Додаємо в сковороду воду, солимо, перчимо.

Тушкуємо на невеликому вогні ще 5 хвилин.

Подаємо до пампушок і борщу.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Вмовляння Орбана не допомогли. Трійка авантюристів буде використана Трампом", - Таран

середа, 5 листопад 2025, 10:22

"Трамп відмовив Орбану у звільненні від санкцій за купівлю російської нафти й тим самим підважив економічні основи так званої антиукраїнської коаліції, про яку зараз заговорили в Європі", - пише у своєму блозі Сергій Таран, передають Патріоти України. ...

Народні прикмети на 5 листопада. Який обряд українці спрадавна виконували цього дня, аби убезпечити себе від нещасть

середа, 5 листопад 2025, 7:10

Православне свято 5 листопада за новим календарем (18 листопада за старим) - день пам'яті мучеників Галактіона і його нареченої Епістимії, які загинули за віру. . За юліанським календарем - день пам'яті апостола від 70-ти Якова, брата Господнього. . ...