Господині на замітку: Голубці з пекінської капусти

Ліниві голубці з пекінської капусти готувати дуже легко, і багато часу це не займе.

Страви з пекінської капусти готувати дуже просто. Одними з таких є - голубці з пекінської капусти. Такі голубці виходять дуже ніжні і ароматні, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

М'ясо птиці прекрасно поєднується з тонким капустяним листям, надаючи страві незвичайний оригінальний смак. Замість курячого філе для фаршу можна використовувати індичку, свинину або яловичину, тоді страва вийде більш ситною і калорійною.

Пропонуємо два найпростіших рецепта голубців з пекінської капусти в духовці і мультиварці.

Голубці з пекінської капусти в духовці

Інгредієнти:

  • капуста пекінська - 1 качан;
  • м'ясний фарш - 700 гр;
  • рис - ½ склянки;
  • сіль ½ ч. л.;
  • спеції - за смаком;
  • морква - 2 шт.;
  • цибуля - 1 шт;
  • рослинна олія - 2 ст. л.

Крок №1

Пекінську капусту розібрати на листочки. У чашку скласти 5 - 7 листочків і гріти в мікрохвильовці 5 хвилин на максимальній потужності. В результаті цієї процедури листя пекінської капусти стануть м'якими і будуть загортатися, не ламаючись.

Крок № 2

Рис відварити до напівготовності, змішати з фаршем. Посолити, поперчити.

Крок № 3

Моркву натерти на крупній тертці, ріпчасту цибулю порізати і все обсмажити на олії до м'якості. Перекласти в посуд, в якій будуть готуватися голубці з пекінської капусти.

Крок № 4

У листя капусти зрізати потовщення. До одного краю покласти 1-2 ст. л. начинки (розмір голубців буде залежати від розміру листя пекінської капусти), загорнути в рулетик, підбираючи края.

Крок № 5

Викладати загорнуті голубці в посуд для гасіння, поверх піджарки з моркви.

Крок № 6

Зробивши голубці, налийте в посуд для запікання злегка підсоленої води, щоб вона доходила трохи вище середини верхнього рівня голубців.

Голубці з пекінської капусти в духовці готувати в посуді з кришкою — 1 годину 20 хвилин.

Голубці з пекінської капусти в мультиварці

Інгредієнти:

  • пекінська капуста - 1 шт;
  • фарш - 500 гр;
  • рис - 2 стіл. ложка;
  • цибуля - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • зелень - за смаком;
  • сіль, перець.
Пекінську капусту можемо розібрати на листя і в мікрохвильовці гріти на максимальній швидкості 5 хвилин, як для рецепта голубців з пекінської капусти в духовці, а може відварити листя пекінської капусти.

Відварити їх протягом 1,5-2 хвилин в киплячій підсоленій воді. Можна також підготувати листя, пропаривши їх в мультиварці. Для цього в чашу треба налити склянку води, листя скласти в контейнер для приготування на пару і вибрати режим Пар. Таймер встановити на 5 хвилин.

Підготовлені листя треба трохи охолодити, потім акуратно зрізати з них потовщені стебла.

Загорнуті голубці з пекінської капусти треба укласти швом вниз в контейнер для приготування на пару і встановити його в мультиварку, попередньо налив в чашу 300 мл води. Вибрати програму Пар і встановити таймер на 30 хвилин.

Після звукового сигналу про закінчення роботи програми можна залишити голубці з пекінської капусти в мультиварці постояти ще 10 хвилин із закритою кришкою.

Наші голубці готові!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...